STA, 2. 3. 2017

V Celju se začenjajo Dnevi komedije

S komedijo Še vedno mame Jere Ivanc v režiji Uroša Fürsta se bo v SLG Celje drevi začel 26. festival Dnevi komedije, ki bo v tekmovalnem delu ponudil osem predstav. Te se bodo potegovale za žlahtno komedijo, podelili pa bodo tudi nagrade za žlahtnega režiserja ter žlahtno komedijantko in žlahtnega komedijanta leta. Festival se bo sklenil 18. marca.
:
:

Še vedno mame / Foto: Marko Delbello Ocepek

Festival bo strnjen okoli treh koncev tedna. Od danes do sobote si bo poleg komedije Še vedno mame mogoče ogledati še glasbeno igro Peter Kušter več avtorjev v režiji Ivane Djilas in glasbeno komedijo Glorious! Petra Quilterja v režiji Krešimirja Dolenčića.

Drugi konec tedna bo ponudil komedijo Pasji dnevnik - Cucki CJ Johnsona v režiji Matjaža Latina, predstavo Butnskala Emila Filipčiča in Marka Derganca v režiji Vita Tauferja ter komedijo Tarzan Roka Vilčnika v režiji Eve Nine Lampič.

Zadnji konec festivalskega tedna se bo začel s komično dramo Razlogi za srečo Neila LaButa v režiji Mateje Kokol, ki ji bo sledila še Žalujoča družina Branislava Nušića v režiji Igorja Vuka Torbice.

Festival se bo sklenil 18. marca s podelitvijo nagrad in predstavo v spremljevalnem programu - komedijo Jonas Jonasa Žnidaršiča, pod katero se kot režiser podpisuje Lado Bizovičar.

Lani je bila za žlahtno komedijo izbrana predstava Erika Gedeona Večno mladi v režiji Sandyja Lopičića.

Festival Dnevi komedije je edini gledališki festival pri nas, ki ponuja ogled najboljših komedij preteklega leta.

Dnevi komedije