STA, 17. 3. 2019

V celjskem gledališču se končujejo 28. Dnevi komedije

V Slovenskem ljudskem gledališču Celje se bodo nocoj s koncertom Tadeja Toša in spremljevalno zasedbo z naslovom Prosto po Prešernu sklenili 28. Dnevi komedije. V tekmovalnem delu festivala se je od 6. marca zvrstilo osem predstav. Te so se potegovale za žlahtno komedijo.
:
:

Žirija festivala bo nocoj podelila tudi nagrade za žlahtnega režiserja ter žlahtno komedijantko in žlahtnega komedijanta leta.

Festival se je začel s komedijo Venera v krznu v režiji Primoža Ekarta in izvedbi Prešernovega gledališča Kranj. Poleg tega so bile na ogled tudi komedija Ventilator v režiji Jake Ivanca ter izvedbi Gledališča Koper in Novosadskega gledališča, satirični kabaret Realisti v režiji Tijane Zinajić in izvedbi Slovenskega narodnega gledališča (SNG) Nova Gorica, absurdna komedija Strašni starši režiserja Alena Jelena v izvedbi Mestnega gledališča ljubljanskega in komedija Predstava, ki gre narobe režiserja Jureta Ivanušiča v izvedbi TMK v sodelovanju z Mischief Worldwide.

Prav tako so si gledalci lahko ogledali komedijo Ta veseli dan ali Matiček se ženi v režiji Janusza Kice in izvedbi SNG Drama Ljubljana, gledališki koncert Prekleti kadilci režiserja Tina Grabnarja prav tako v izvedbi ljubljanske Drame in odrsko izpoved Polone Vetrih Ne pozabite na rože.

Lani je bil za žlahtno komedijo izbran komični muzikal Trač Gašperja Tiča in Davorja Hercega v režiji Jake Ivanca in Gašperja Tiča ter izvedbi Mestnega gledališča Ljubljanskega in Gledališča Koper.

Festival Dnevi komedije je edini gledališki festival na Slovenskem, ki ponuja ogled najboljših komedij preteklega leta.

Dnevi komedije, Gledališče Celje