STA, 4. 5. 2022

V CD interaktivna gledališka predstava za otroke o drevesih

V Cankarjevem domu (CD) bodo ob 18. uri premierno uprizorili interaktivno gledališko predstavo Zabobnaj zgodbo o drevesu. Predstavo za otroke od 5. do 10. leta je zasnoval glasbenik Franci Krevh, gledalec pa bo v njej lahko sodeloval z igranjem na svoj boben, ki ga bo čakal ob sedežu.
:
:
Foto: Nada Žgank
Foto: Nada Žgank
Foto: Nada Žgank
Foto: Nada Žgank
Foto: Nada Žgank

Predstava spremlja Freneta in Miloša, ki v duplini najstarejšega drevesa v Sloveniji, macesna v dolini Male Pišnice, najdeta veliko leseno knjigo. Knjiga je pravzaprav vodnik našega najstarejšega macesna do drevesnih prijateljev po svetu. Predlaga, da tisti, ki jo najde, zbere svoje pleme in se poda na pot.

Nastopajoča tako odideta na pot z nenavadnim kolesom, ki lahko vozi po cesti in leti po zraku. Vsak obiskovalec igra na boben in je tako del plemena. Prav bobnanje oz. glasba je "gorivo", s katerim lahko nastopajoča in obiskovalci potujejo po svetu in spoznavajo, kaj jim pomenijo drevesa.

Kot so sporočili iz CD, želi predstava uveljavljati pozitivne ekološke spremembe. Mlade obiskovalce in spremljevalce nagovarja s temami, kot sta, da je za prihodnost potrebno odgovorno ravnanje do narave in da so drevesa pomemben dejavnik ekološkega ravnovesja.

Predstava je nastala v koprodukciji med Kulturnim društvom Rom pom pom in CD. Režiral jo je diplomant gledališke akademije v Pragi in soustanovitelj gledališke skupine Burekteater Kajetan Čop, glasbo je prispeval violinist Miloš Simić.

CD, Zabobnaj zgodbo o drevesu, Kajetan Čop, Franci Krevh

Povezani dogodki