STA, 28. 11. 2011

V Beogradu prvi festival Limit

V Mladinskem domu v Beogradu se je v petek začel prvi Limit - Live Art Festival, mednarodni festival gledališča, performansa, instalacij in projekcij. Namen festivala je predstaviti neodvisno sceno, ki se ukvarja z eksperimentom v umetniških procesih. Končal se je v nedeljo.
:
:

Festival je odprla koprodukcija slovenske skupine Betontanc in latvijske skupine Umka.lv "Show Your Face!" v režiji Matjaža Pograjca. Predstava spaja glasbo, ples, igro in lutke, beograjsko občinstvo pa takšne žanrske mešanice še ni imelo priložnosti videti. Predstava po oceni organizatorjev še najbolj spominja na "risanko v gledališču".

Kot poroča srbska tiskovna agencija Tanjug, so bile na festivalu prikazane še predstave iz Švice, Hrvaške in Srbije, posebnost tridnevne prireditve pa je bila t.i. noč performansa. Na njej so se v soboto od 22. ure zvečer do 4. ure zjutraj ljubiteljem sodobne umetnosti predstavili priznani performerji iz Srbije in Hrvaške. Program noči je nastal v sodelovanju z zagrebškim festivalom Perforacije.

Limit, Beograd