Gledališče Virovitica, 28. 10. 2017

Uprizoritev slovenskega režiserja Sama M. Strelca bo sklenila jubilejni 25. mednarodni festival “Vršačke pozorišne jeseni”

Z uprizoritvijo Jarryjevega Kralja Ubuja v izvedbi Gledališča Virovitica iz Hrvaške se bo 29. oktobra končal festival, ki so ga leta 1993 v spomin na 200-letnico prve gledališke predstave, odigrane v srbskem jeziku, ustanovili v srbskem Vršcu.

Kralj Ubu / Foto: Arhiv Gledališče Virovitica

Na festivalu so prikazane najpomembnejše in najboljše uprizoritve v sezoni tako iz nekdanje Jugoslavije kot iz Srbije. Letos festival praznuje svojo 25-letnico in bo trajal od 20. do 28. oktobra.

Kakor je zapisal selektor in direktor festivala Đura Mrđa, bo “mednarodni značaj Vršačke pozorišne jeseni ob samem zaključku potrdila predstava iz Virovitice Kralj Ubu. Ta predstava s svojim posebnim režijskim rokopisom in težnjo k močni interakciji z občinstvom odstopa od tradicionalne gledališke matrice. Izjemna umetniška provokacija za sam konec jubilejnega festivala gledališke klasike.”

Virovitiški Kralj Ubu je premiero doživel 12. februarja 2016, s predstavo pa so hrvaški ustvarjalci že gostovali na mednarodnem festivalu v Romuniji in v PG Kranj. V naslovni vlogi nastopa Draško Zidar, dramaturginja je Dora Golub, kostumografija je skupinsko delo, Strelec pa je režiser in scenograf uprizoritve.

Samo M. Strelec, Vršačka pozorišna jesen

Povezani dogodki