STA, 24. 9. 2021

Umrl je britanski režiser Roger Michell

V 66. letu starosti je umrl britanski filmski, televizijski in gledališki režiser Roger Michell, je ki je bil najbolj znan po romantični komediji Notting Hill. Ustvaril je še veliko drugih filmskih uspešnic, kot sta Sestrična Rahela in Jutranje veselje. Njegov najnovejši film The Duke bo na velika platna prišel v letu 2022.
:
:

Foto: Pixabay

Kot je poročala francoska tiskovna agencija AFP, je Michell, v Južni Afriki rojeni sin britanskega diplomata, kot otrok živel v Bejrutu, Damasku in Pragi, nato pa se je vrnil v Veliko Britanijo.

Po uspehu filma Notting Hill iz leta 1999, v katerem sta igrala Julia Roberts in Hugh Grant, je leta 2002 Michell režiral hollywoodsko dramo v glavnih vlogah Bena Afflecka in Samuela L. Jacksona Nevarna smer.

Leta 2014 je za portal BBC povedal, da se bo bolj osredotočil na angleške in evropske filme. Tako je leta leta 2004 režiral priredbo romana Iana McEwana Neskončna ljubezen, 2006 pa britanski komično-dramski film Venera, v katerem je igral Peter O'Toole.

Michell je bil uspešen tudi na gledališki sceni, kjer je začel svojo režisersko kariero. Med drugim je uspeh požela igra drame Harolda Pinterja Prihod domov.

V začetku meseca septembra je nastopil na filmskem festivalu Telluride v ZDA, kjer je promoviral svoj film The Duke s Helen Mirren v glavni vlogi, je še pisala AFP.

Roger Michell