ZDUS, 7. 6. 2018

UK Young Artists in mednarodna mreža BJCEM objavljata poziv mladim umetnikom

Mladi umetniki, stari med 18 in 35 let, se lahko prijavijo na projekt UKYA CITY TAKEOVER: NOTTINGHAM 2019, enotedensko izkušnjo mesta Nottingham, razširjeno različico Bienala mladih umetnikov Evrope in Sredozemlja (BJCEM). Projekt bo potekal med 7. in 13. februarjem 2019.
:
:

UKYA City Takeover: Nottingham 2019 bo preplavil gostiteljsko mesto in občinstvu ponudil sodobno, inovativno in nenavadno izkušnjo umetnosti mladih, ki ustvarjajo na področju vizualne, performativne, glasbene in literarne umetnosti. Organizatorji ob tem obljubljajo, da bo dogodek provokativen, vznemirljiv, kritičen in edinstven. Predstavil bo umetnost, ki prehaja meje posameznih držav in narodnosti; umetnost, ki je drzna in odpira nove poglede na današnji svet.

ROK PRIJAVE: 1. julij 2018, do 17.ure.

Kategorije, v katerih se lahko sodeluje:

  • Vizualne umetnosti: slikarstvo, fotografija, instalacija, ilustracija, site-specific dela in kiparstvo.
  • Performans: gledališče, ples, živa umetnost, site-specific dela in performans (lahko tudi v izven umetniških prizoriščih).
    Opomba: Na področje performansa se lahko prijavijo tudi skupine, vendar ne z več kot dvema članoma oziroma članicama.
  • Umetniška dela, ki jih lahko uvrstimo v več kategorij, so prav tako dobrodošla.

Dogodek vzpostavlja prostor, kjer se lahko plesalci pogovarjajo s kiparji, fotografi in glasbeniki ali pa se slikarji, dramatiki, pisatelji in digitalni umetniki povezujejo s pesniki, keramiki in filmskimi ustvarjalci v delavnicah, ob zajtrkih ali v pozno večernih srečevanjih. The City Takeover je edinstveni prostor, ki umetnikom dovoljuje, da igrivo prepletajo svoje izkušnje s procesi drugih v skupinskem eksperimentiranju. Festival bo izpostavil še ne uveljavljene, posebne in ambiciozne mlade umetnike in jim dal možnost za medsebojno učenje, predstavitev in zgradil osnovo, na kateri bodo lahko gradili sodelovanja tudi v prihodnosti.

Izbrane umetnike bodo povabili k udeležbi na festivalu. Potne stroške, nastanitev in prevoz umetniških del bodo pokrili organizatorji festivala. Komisija kuratorjev, programskih vodij in umetnikov bo izbrala udeležence festivala.

Povezava: Več informacij in prijava

BJCEM, UK Young Artists