SLOGI, 13. 1. 2020

U-gib-aj, gibalno-improvizacijska delavnica

V soboto, 1. februarja 2020, bo v Slovenskem gledališkem inštitutu od 10. do 18. ure potekalo strokovno izobraževanje pod vodstvom priznanega koreografa in plesalca Jana Rozmana, mag. uprizoritvenih umetnosti, ki sodeluje tudi pri improvizacijskih in drugih performativnih projektih.
:
:

Foto: Nada Žgank

Na gibalno-improvizacijski delavnici se bodo udeleženci seznanili z osnovami ustvarjalnega giba in improvizacijskega gledališča ter se sami preizkusili v praktičnih vajah, ki združujejo oba pristopa. Naše telo in gibanje bomo preučevali kot osnovno sredstvo odrskega izraza in ga preko enostavnih omejitev in nalog s spontanimi akcijami umeščali in preizkušali v pestrem naboru prizorov.

Delavnica je namenjena bodočim in že aktivnim učiteljem ter mentorjem gledaliških in plesnih skupin, ki bi radi spoznali nove načine dela oziroma izzvali delovne procese, ki se morda zdijo že preveč utečeni. Predstavljeni pristopi bodo uporabni tako za gledališko opismenjevanje otrok in mladine kot za ustvarjalno poučevanje predmetov.

Izobraževanje se izvaja v okviru nacionalnega kulturnovzgojnega projekta Gleda(l)išče. Udeležba je ob predhodni prijavi brezplačna! Za udeležbo na strokovnem usposabljanju boste prejeli potrdilo, ki je izdano v skladu z določili Pravilnika o napredovanju zaposlenih v vzgoji in izobraževanju v nazive in ga boste lahko uveljavljali v vlogi za napredovanje.

Prijave zbirajo do 20. januarja 2020 oziroma do zasedbe prostih mest na naslovu sandra.jenko@slogi.si (potrebni podatki: ime in priimek, ustanova oz. status, kontakt).

Jan Rozman, SLOGI

Slovenski gledališki inštitut je bil ustanovljen 28. februarja 2014 in je pravni naslednik Slovenskega gledališkega muzeja, ustanovljenega 29. novembra 1952. Oddelki muzeja se ukvarjajo z zbiranjem, hrambo, dokumentiranjem, raziskovanjem, strokovno obdelavo in predstavljanjem raznovrstnega gradiva, ki je pomembno za zgodovino slovenskega gledališča in uprizoritvenih umetnosti v širšem smislu.

Povezava: Vse novice v rubriki Dejavnosti gledališkega inštituta


Slovenski gledališki inštitut
Mestni trg  17, 1000 Ljubljana
Elektronski naslov: slogi@slogi.si
Tel: 01 241 58 00 / Faks: 01 241 58 16