Teater CD, 31. 8. 2010

Teater CD - Sezona 2010/11

Teater CD, gledališki-plesni program Cankarjevega doma, 9. septembra 2010, s predstavo Skozi oči dotika Branka Potočana, odpira sezono 2010/11. Sledile ji bodo gledališke in plesne uprizoritve priznanih ustvarjalcev; italijanskega režiserja Pippa Delbona, režiserja Thomasa Ostermeierja ter drugih.
:
:

Za ljubitelje gledališča in plesa, ki ne bi želeli zamuditi večine predstav, smo razpisali Mednarodni plesno-gledališki abonma Teater CD, ki ga sestavlja 7 uprizoritev (6 tujih uprizoritev in brezplačen ogled domače produkcije).

V letošnjem programu gostujočih predstav prevladujejo avtorji, ki bodo tokrat prvič nastopili v Ljubljani. To je posebej presenetljivo ob Mathilde Monnier, legendi francoskega sodobnoplesnega gledališča. Tudi na Macrasovo ljubitelji čakajo že nekaj let. Ponifasia je evropsko gledališko občinstvo šele ravnokar odkrilo in ponosni smo, da bo maja že v Ljubljani. Z Licedei bomo sploh prvič imeli priložnost, da umetnost klovnov uživamo v veliki celovečerni predstavi. Za prihajajoča režiserja – Delbona in Ostermeierja, oba velikana sodobnega evropskega gledališča – pa mora slovenska publika odkriti na novo. To velja tudi za domače avtorje, dobro nam znana Branka Potočana in Matjaža Fariča ter tudi za zdaj še malo manj poznano Barbaro Kapelj Osredkar; ob umetnikih, ki ustvarjajo in živijo med nami, nas še posebej zanima, kako jih bomo odkrili tokrat.

Z zaupanjem v vašo radovednost in željo po vznemirljivem gledališču vabljeni v Cankarjev dom, da si dela teh avtorjev ogledamo skupaj.

Teater CD, 22. 9. 2009
Hanna Preuss: Sence.Misli.Risbe.Takt.
Teater CD, 2. 9. 2010
Skozi oči dotika