SLOGI, 29. 11. 2017

Ta veseli dan kulture v Slovenskem gledališkem inštitutu

Tudi letos se v Slovenskem gledališkem inštitutu pridružujejo Temu veselemu dnevu kulture, praznovanju 3. decembra – Prešernovega rojstnega dne. Vstop prost!

Ob 11. uri bo v dvorani SLOGI na sporedu Pisana ptica - kamišibaj predstave za otroke od 3. leta dalje.

Kamišibaj predstave umetniškega tandema Jelena Sitar in mag. Igor Cvetko iz Gledališča Zapik temeljijo na več avtorskih zgodbah, kjer se bo občinstvo vključevalo v zgodbo kot v skupno igro. Pričela bosta s Pisano ptico: Na drevesu je bilo gnezdo. Prazno. Priletela je ptica pisanih barv. Sedla je  na gnezdo in … Predstavam bo sledila ustvarjalna delavnica z mag. Sandro Jenko, kustosinjo pedagoginjo iz Slovenskega gledališkega inštituta – Gledališkega muzeja.

Kamišibaj je japonska umetniška oblika pripovedovanja zgodb ob slikah na malem lesenem odru. Med 10. in 13. majem 2018 bo v Ljubljani potekal mednarodni simpozij Umetnost kamišibaja: Beseda podobe in podoba besede, ki ga organizirajo Slovenski gledališki inštitut, Društvo Zapik, Društvo kamišibaj Slovenije, v sodelovanju s Pedagoško fakulteto Univerze na Primorskem, Akademijo za gledališče, radio, film in televizijo Univerze v Ljubljani in Filozofsko fakulteto Univerze v Ljubljani, Oddelkom za azijske študije.

SLOGI

Slovenski gledališki inštitut je bil ustanovljen 28. februarja 2014 in je pravni naslednik Slovenskega gledališkega muzeja, ustanovljenega 29. novembra 1952. Oddelki muzeja se ukvarjajo z zbiranjem, hrambo, dokumentiranjem, raziskovanjem, strokovno obdelavo in predstavljanjem raznovrstnega gradiva, ki je pomembno za zgodovino slovenskega gledališča in uprizoritvenih umetnosti v širšem smislu.

Povezava: Vse novice v rubriki Dejavnosti gledališkega inštituta


Slovenski gledališki inštitut
Mestni trg  17, 1000 Ljubljana
Elektronski naslov: slogi@slogi.si
Tel: 01 241 58 00 / Faks: 01 241 58 16