STA, 21. 1. 2013

Študentje AGRFT so se poigrali z Molierom

Študentje ljubljanske Akademije za gledališče, radio, film in televizijo (AGRFT) so v soboto v Cankarjevem domu premierno predstavili lepljenko prizorov iz 14 Molierovih komedij, naslovljeno "La machine de Moliere" (Moliere stroj). Predstava bo na sporedu še danes, 21. in jutri, 22. januarja.

Foto: Klemen Ilovar

Ob predstavi so v Cankarjevem domu zapisali, da Jean-Baptiste Poquelin Moliere z matematično natančnostjo, s pomočjo sestavljanja po zakonitostih mehanike, zagrabi človeške slabosti in jih skozi karikaturo oblikuje v predmet krohota.

V Molierovem stroju bodo v več vlogah nastopili Nejc Cijan Garlatti, Lovro Finžgar, Lana Hribar, Patrizia Jurinčič, Nataša Keser, Anja Novak, Nik Škrlec in Urška Taufer.

Produkcijo petega semestra dramske igre in gledališke režije AGRFT je zrežirala Nina Rajić Kranjac, za dramaturgijo je poskrbel Vid Jajnšek. Scenografijo sta zasnovali Tina Mohorko in Nina Rajić Kranjac, kostumografijo pa Klavdija Jeršinovec in Anja Kert.

Študentje so predstavo postavili na oder s pomočjo mentorjev Janeza Hočevara - Rifleta, Tomija Janežiča, Blaža Lukana, Jasne Vastl, Janje Korun, Tine Kolenik, Katarine Podbevšek in Nine Žavbi Milojević.