SLOGI, 1. 10. 2018

Strokovno usposabljanje Mlado Gledališče

Vljudno vabljeni na dvodnevno strokovno usposabljanje z naslovom Mlado Gledališče, ki bo potekalo 15. in 16. oktobra 2018 v uvodnem delu Festivala Borštnikovo srečanje.
:
:

Foto: Pixabay

Na programu bodo tri predstave za mlade, ki jim bo sledila vodena analiza kot prikaz načina pozornega sprejemanja, premišljevanja in razumevanja gledaliških vsebin za mlade. Analizo bo vodil priznani nemški strokovnjak za otroško in mladinsko gledališče prof. dr. Gerd Taube, ki nam bo predstavil svoj pristop k pogovorni refleksiji z mladimi. Program bosta zaokrožila spremljevalna delavnica in zaključni posvet na temo Gledališče in mladi.

Usposabljanje je namenjeno tako učiteljem osnovnih in srednjih šol kot umetnikom, ustvarjalcem in drugim strokovnim delavcem kulturnih ustanov.

Za partnerske kulturne ustanove ter sodelujoče ustvarjalce projekta Gleda(l)išče (Slovenski gledališki inštitut) je usposabljanje brezplačno, kar vključuje tudi vstopnice na vse tri predstave. Število mest je omejeno.

Rok za prijavo je 5. oktober na elektronskem naslovu sandra.jenko@slogi.si. V prijavi navedite ime in priimek ter ustanovo, iz katere prihajate. Posebej navedite, če potrebujete tudi prenočišče. Stroškov prenočišča ne pokrivamo, a smo vam zagotovili ugodno festivalsko ceno v nedavno prenovljenem UNI hostlu v centru Maribora (cena enoposteljne sobe z zajtrkom znaša 33 EUR).

Za vse podrobnejše informacije in dodatna pojasnila se lahko obrnete na naslova mojca.redjko@sng-mb.si in sandra.jenko@slogi.si.

Usposabljanje poteka v sklopu projekta Prvi prizor: gledališče kot prostor učenja simbolnih jezikov, katerega nosilec je Drama SNG Maribor, v sodelovanju s projektom Gleda(l)išče, katerega nosilec je Slovenski gledališki inštitut. Partnerja usposabljanja sta Goethe-Institut Ljubljana in Festival Borštnikovo srečanje, z delavnico pa se pridruži projekt Young Theatre Pionirskega doma Ljubljana.

Povezava: Mlado gledališče (PDF)

FBS, SLOGI

Slovenski gledališki inštitut je bil ustanovljen 28. februarja 2014 in je pravni naslednik Slovenskega gledališkega muzeja, ustanovljenega 29. novembra 1952. Oddelki muzeja se ukvarjajo z zbiranjem, hrambo, dokumentiranjem, raziskovanjem, strokovno obdelavo in predstavljanjem raznovrstnega gradiva, ki je pomembno za zgodovino slovenskega gledališča in uprizoritvenih umetnosti v širšem smislu.

Povezava: Vse novice v rubriki Dejavnosti gledališkega inštituta


Slovenski gledališki inštitut
Mestni trg  17, 1000 Ljubljana
Elektronski naslov: slogi@slogi.si
Tel: 01 241 58 00 / Faks: 01 241 58 16

Povezani dogodki