Zlata paličica, 1. 6. 2019

Strokovno izobraževanje za dramske pisce, gledališke ustvarjalce in pedagoge

Platforma zlata paličica organizira strokovno izobraževanje za dramske pisce, gledališke ustvarjalce in pedagoge The cactus, the mulberry and the chicken shop – Kaktus, murva in trgovina s piščanci pod vodstvom Jonathana Metha.

Foto: Arhiv SLOGI

Delavnica predstavlja tri različne pristope, ki jih lahko dramski pisci, gledališčniki in gledališki pedagogi uporabijo pri delu z otroki in mladino. Izhajajoč iz britanskih uveljavljenih praks bodo ti trije načini dela predstavljeni tudi v mednarodnem kontekstu. Delavnico bodo nadgradile še praktične vaje, pri katerih bodo udeleženci sodelovali med seboj.

Izvajalec delavnice je Jonathan Meth, ustanovitelj in kurator mednarodne mreže The Fence, ki povezuje dramatike in kulturne delavce iz vse Evrope in sveta že od leta 2003. The Fence se ukvarja z mobilnostjo in raznolikostjo v poklicih, povezanih z novo dramatiko, trenutno šteje 250 članov iz 50 držav.

Usposabljanje je namenjeno dramskim piscem, gledališkim ustvarjalcem in pedagogom ter bo potekalo v angleškem jeziku. Skladno z določili 25. člena Zakona o javni rabi slovenščine bo slovenščina zagotovljena na obvestilni ravni.

Delavnica bo potekala v torek, 11. junija, od 17.00 do 20.00 v Slovenskem gledališkem inštitutu (dvorana v 1. nadstropju, Mestni trg 17, Ljubljana).

Udeležba je ob predhodni prijavi brezplačnaPrijave zbirajo do zasedbe prostih mest na naslovu sandra.jenko@slogi.si.

Več informacij najdete na povezavi.

Strokovno izobraževanje je del programa Eden drug’mu ogenj dajmo nacionalnega projekta kulturno-umetnostne vzgoje Gleda(l)išče, katerega nosilec je Slovenski gledališki inštitut.

SLOGI, Zlata paličica

Zlata paličica, 24. 12. 2020
Voščilo platforme Zlata paličica
SLOGI, Platforma Zlata paličica, 19. 3. 2018
Ustvarjalno poučevanje dramatike
Zlata paličica, 17. 9. 2019
Šola v kulturi