SNG Drama Ljubljana, 5. 7. 2017

Srebrnik SNG Drama Ljubljana v omejeni izdaji ob slavnostni sezoni 2017/18

Ob slavnostni sezoni 2017/18, s katero zaznamujemo 150. obletnico ustanovitve ljubljanskega Dramatičnega društva, bo podjetje Elementum izdalo simbolnih 1867 srebrnikov SNG Drama Ljubljana. Srebrnik je družbeno odgovorno darilo, s katerim podprete dobrodelno pobudo Odstiramo nove svetove.

Oblikovanje: Danijela Grgić

Z nakupom srebrnika boste podprli družbeno odgovorni projekt Odstiramo nove svetove, ki nagovarja otroke in mladostnike iz čedalje številnejših socialno ogroženih družin in je del širšega gledališkopedagoškega programa SNG Drama Ljubljana.

Z zbranimi donatorskimi sredstvi bi radi v SNG Drama Ljubljana z vašo pomočjo podarili otrokom in mladostnikom iz socialno ogroženih družin, ki si ne morejo privoščiti obiskovanja gledališča, abonma v slavnostni sezoni 2017/18 za različna starostna obdobja – za najmlajše (abonmaja Ciciban in Ciciban matineja), za najstnike (abonma Najst) in za dijake (dijaški abonmaji). S to akcijo jim želijo prihraniti pogost občutek stigmatiziranosti in družbene izključenosti ter jim omogočiti, da lahko redno obiskujejo gledališče s sošolci in vrstniki. S pedagoškim programom bi jim radi ponudili celostno spoznavanje gledališča: sprehodi po dvorani in zaodrju, spoznavanje gledaliških poklicev in nastanka gledališke uprizoritve od ideje do odrske postavitve, raziskovanje zgodovine gledališča in SNG Drama Ljubljana. Vse to s ciljem, da tudi otroci in mladostniki iz socialno ranljivih skupin dobijo priložnost za srečanje z gledališčem in predstavami ter da jih sprejmejo kot del procesa spoznavanja družbe in samih sebe.

Povezave: