STA, 5. 5. 2022

Solo muzikal Drakula in dekle in temačni gozd v gledališču Glej o poti iz krize

V Gledališču Glej bo ob 20. uri premiera muzikala Drakula in dekle in temačni gozd. Pod režijo predstave se podpisuje Bence Mezei, nastopa Ida Hellsten. V Gleju so predstavo med drugim opisali kot epski horor solo muzikal v treh dejanjih o osamljeni Drakuli.
:
:

Foto: Arhiv Glej

Drakula in dekle in temačni gozd je ambiciozna celovečerna predstava za eno performerko. Predstava razvija specifični uprizoritveni jezik, ki spretno krmari med omejitvami pripovednega okvira, horor žanra, pravljic in glasbenega gledališča.

Zgodba se vrti okoli osamljenega Drakule. Drakula je krvi željan vampir, ki se kot nadebudni dramaturg odpravi na pot iskanja prijateljev in priložnosti, da v Mestnem teatru predstavi svoj scenarij. Pot ga vodi skozi Temačen gozd, kjer straši Brezglavi duh, igralec, ki enostavno ne zmore več. Tam sreča tudi razočarano Dekle, nekdanjo plesalko, ki brezciljno išče svojo izgubljeno identiteto, medtem ko se preživlja z delom na filmskem setu. Tu se začne zgodba o njihovem iskanju umetniške funkcije, sreče in ljubezni, ter zgodba o njihovih bojih z delom in življenjem, medsebojnih srečanjih ter ultimativni smrti.

Performans hodi po tanki črti med trivialnim in iskrenim, ljubiteljskim in profesionalnim. Ukvarja se s karakterji in karakteristikami specifičnih form ter tako beleži težave vsakodnevnega življenja in dela. Skozi notranje konflikte, predstave, sanje, dvome in želje išče možnosti osvoboditve: Pot ven iz krize, so še zapisali v Gledališču Glej.

Ponovitev muzikala bo dan kasneje.

Bence Mezei, Glej

Povezani dogodki