STA, 17. 8. 2015

SNG Nova Gorica bo še leto dni vodila Neda Rusjan Bric

Ministrica za kulturo Julijana Bizjak Mlakar je po neuspešnem drugem razpisu za direktorja Slovenskega narodnega gledališča (SNG) Nova Gorica odločila, da bo novogoriško gledališko hišo kot vršilka dolžnosti direktorja še leto dni vodila Neda Rusjan Bric. V tem času bodo pripravili nov razpis, so povedali na ministrstvu za kulturo.

Neda Rusjan Bric / Foto: Arhiv ZDUS

Na drugi razpis za direktorja SNG Nova Gorica so se prijavili štirje kandidati, vsi prihajajo iz domačega okolja. Nanj se je prijavila tudi dosedanja v.d. direktorja Neda Rusjan Bric. Na koncu ni bil izbran nihče od prijavljenih.

Prijavljene na razpis so o tem obvestili v začetku julija. "Po pregledu celotne spisovne dokumentacije in ob upoštevanju dejstva, da nobeden izmed kandidatov ni izkazal obvladovanja vseh veščin, ki naj bi odlikovale direktorja narodnega gledališča, pač pa je sleherni dokazal le njihovo parcialno poznavanje, ter negativnih mnenjih sveta in strokovnega sveta, se je ministrica za kulturo odločila, da se ne izbere nobenega od prijavljenih kandidatov," so sporočili z ministrstva.

Nedi Rusjan Bric delo v.d. direktorice SNG Nova Gorica začne teči 19. avgusta do imenovanja novega direktorja po izvedenem javnem razpisu, vendar najdlje za dobo enega leta.

Na ministrstvu za kulturo so pojasnili, da se s tretjim razpisom še ne mudi, saj "Neda Rusjan Bric delo ustrezno opravlja".

Neda Rusjan Bric je lanskega avgusta na mestu direktorja SNG Nova Gorica zamenjala dolgoletnega direktorja Jožka Čuka, ki je mesec prej odstopil s funkcije.