Mini teater, 8. 10. 2012

Sneguljčica na gostovanju na Mednarodnem festivalu poklicnih otroških gledališč v Banja Luki

Robert Waltl, predsednik slovenske UNIMA, je na povabilo in prošnjo organizatorjev mednarodnega festival gledališč za otroke v Banja luki, skupaj z vodstvi slovenskih gledališč pripravil v okviru letošnjega festivala tudi posebno predstavitev slovenskega lutkarstva.
foto Miha Fras
foto Miha Fras
foto Miha Fras
foto Miha Fras
foto Miha Fras
foto Miha Fras
foto Miha Fras
foto Miha Fras
foto Miha Fras
foto Miha Fras
foto Miha Fras
foto Miha Fras

Tako se bodo v okviru festivala predstavili Mini teater, Lutkovno gledališče Ljubljana, Lutkovno gledališče Maribor in Glej. V okviru predstavitve pa bosta postavljeni tudi dve razstavi lutk, in sicer razstava pionirja slovenskega lutkarstva dr. Milana Klemenčiča ter razstava lutk velike likovne in lutkovne ustvarjalke Agate Freyer Majaron.

Po izjemnih uspehih in številnih nagradah bo Mini teatrova Sneguljčica danes, v ponedeljek, 8. oktobra 2012, gostovala tudi na Mednarodnem festivalu poklicnih otroških gledališč v Banja Luki v Bosni in Hercegovini, kjer se bodo od 7. do 12. oktobra poleg slovenskih predstavila tudi številna evropska in svetovna poklicna gledališča. Na mednarodnem festivalu poklicnih gledališč v Banja Luki so do sedaj sodelovali lutkovni umetniki s Poljske (2007), iz Bolgarije (2008), Nemčije (2009), Rusije (2010) in Srbije (2011), letos pa se bodo mednarodnemu občinstvu in tekmovalni žiriji predstavili slovenski lutkarji.

Na festivalu otroških gledališč sodelujejo le poklicna gledališča iz Evrope in vsega sveta, ki ustvarjajo tako na področju lutkarstva, dramske igre, uličnega gledališča in eksperimentalnih predstav za otroke in mladino. V okviru mednarodnega festivala je vsako leto organizirano tudi Srečanje otroških pisateljev, ki pomembno doprinaša k predstavljanju otroške književnosti v povezavi z gledališčem za otroke, več kot pet let pa posebno mesto zavzema tudi predstavljanje lutkarstva enega izmed narodov. Letos je ta čast pripadla Sloveniji.

Mini teater, Banjaluka

Povezani dogodki

Mini teater, 6. 9. 2010
Avdicija v Mini teatru
Mini teater, 15. 10. 2017
Intervju z Ulrichom Hubom