Mini teater, STA, 4. 1. 2016

Premiera Kakčevih dogodivščin (Zgodbe o kakcu) v režiji Ivice Buljana

Ta četrtek, 7. januarja 2016, bo ob 18. uri v Mini teatru na Križevniški 1 premiera predstave Kakčeve dogodivščine (Zgodba o kakcu) v režiji Ivice Buljana.
:
:
Foto: Toni Soprano
Foto: Toni Soprano
Foto: Toni Soprano

Režiser Ivica Buljan se je v sodelovanju s sondo3 + tonijem sopranom ter z igralcem Joseom v okviru mednarodnega evropskega projekta Puppet Nomad Academy IV lotil režije intermedijskega projekta Kakčeve dogodivščine (Zgodba o kakcu) po zgodbi Kakec priljubljene in večkrat nagrajene švedske avtorice Pernille Stalfelt.

Očarljiva švedska otroška zgodba duhovito in zabavno ter brez zadržkov in tabujev pojasnjuje temo, ki otroke neverjetno zanima in zabava. Po Kakčevih dogodivščinah (Zgodbi o kakcu) nas popeljeta dr. Ek in dž. Ekica, ki temo kakca in kakanja skupaj z otroki obravnavata zelo natančno in z brezmejnim humorjem. Otroke bosta spomnila, kako je, ko jih muči driska, kaj se zgodi, ko so zaprti in kako pomembno je, da malčki nosijo plenice. Skupaj z otroki bosta ugotavljata, kaj so kravjeki in kaj bobki, kurjeki, konjske fige, golobčki. Otroci bodo med drugim izvedeli tudi, da se kakec lahko spremeni v koristno gnojilo, v Afriki pa iz njega gradijo celo hiše.

V predstavi, ki je namenjena otrokom, starejšim od dveh let, igrata Petja Golec Horvat in Jose, ki je tudi avtor glasbe, kostumi pa so delo kostumografinje Ane Savić Gecan. V okviru predstave in projekta sta potekala tudi Workshopa dramaturgije in računalniške animacije. Partnerja pri projektu Kakčeve dogodivščine sta bila Mini teater in Novo kazalište Zagreb. Poleg Mini teatra (Slovenija) kot koordinatorja projekta in Novega kazališta Zagreb so partnerji mednarodnega evropskega projekta Puppet Nomad Academy IV tudi Pro Rodopi Fundation (Bolgarija), Buchty a loutky (Češka) in Staffan Björklunds Teater (Švedska).

Knjiga Pernille Stalfelt je v prevodu Silvane Orel Kos izšla v sklopu projekta Cici Vesela šola kot priloga revije Ciciban.

Ivica Buljan, Mini teater, Puppet Nomad Academy

Povezani dogodki

Mini teater, STA, 10. 10. 2014
In memoriam Ana Karić (1941-2014)
Mini teater, STA, 19. 9. 2016
Predstavi Mini teatra grand prix v Zagrebu
jožep

Kako zelo smo se NAVELIČALI eni in istih režijskih prijemov g. Buljana, ki režira praktično vse po spisku, od Pasolinija Čefurjev, pa do Kakca, med tem, ko v predstavah za odrasle uporablja isto finto, slači igralke in predvsem igralce, pa niti ni pomemben tekst, bistvo je, da nastopajoči skačejo non stop goli gor pa dol po odru in še bolje, da visijo kje iza odra nad našimi glavami, ta vedno se ponavljajoča golota, ki naj bi bila nekakšna provokacija, pa je sto prva dolgočasna ponovitev, štance ena za drugo po dvajset režij na leto, te gole karikature, ki skačejo sem in tja brez koncepta, bože sačuvaj nas, no, Joseja ni slekel, hvala gospod Ivica, res HVALA! dajte nam no kakšen mesec miru! 4. 1. 2016