CK Španski borci, 24. 1. 2017

Sissijini sinovi Simona Mayerja v Španskih borcih

V sredo, 25. januarja 2017 ob 20. uri, bo v Centru kulture Španski borci gostovala plesno-performativna predstava Simona Mayerja, Sissijini sinovi. Predstavo, ki gostuje v okviru mednarodnega programa Uvoz-Izvoz zavoda EN-KNAP, sta podprla Avstrijski kulturni forum Ljubljana in INTPA.
:
:
Foto: Rania Moslam
Foto: Rania Moslam
Foto: Rania Moslam
Foto: Rania Moslam

Po uspešnici Posedanje na klopci, ki je v Centru kulture Španski borci gostovala marca 2015, se Simon Mayer vrača, tokrat s skupinsko predstavo Sissijini sinovi. Skupina na odru potuje po vesolju tradicije, folklornega plesa in glasbe Gornjeavstrijske regije, kjer najdemo tudi Mayerjevo rojstno vas. Štirje performerji in glasbeniki se poslužujejo tradicionalne alpske glasbe, raznolikih skupinskih plesov in ritualov ter jih mojstrsko povežejo v eksperiment, da bi se osvobodili konservativnih konvencij. V performativni predstavi se ustvarjalcem, z nenavadnim folklornim kvartetom, igrivim ritualnim plesom in humorjem, uspe ogniti kategorizaciji in banalnemu predalčkanju, ki tradicionalno doletita moške vzornike.

Performer/plesalec, koreograf in glasbenik Simon Mayer, rojen 1984 v Avstriji, se je šolal na baletni šoli Dunajske državne opere in bil tudi član Dunajskega državnega baleta, izobraževal pa se je tudi na uveljavljeni bruseljski akademiji P.A.R.T.S. Leta 2009 je ustanovil skupino Rising Halfmoon, kjer je pevec, kitarist in avtor pesmi. Njegov koreografski repertoar vključuje sole, duete in skupinska dela, ki so bila predstavljena mednarodno.

Avstrija, EN-KNAP, CK Španski borci

Povezani dogodki

CK Španski borci, 23. 1. 2018
Plesno glasbeni večer v Španskih borcih
Zavod EN-KNAP / CK Španski borci, 21. 2. 2020
Vabilo k prijavi na javni razpis Pan-Adria