SSG Trst, 15. 5. 2017

Sestre Macaluso Emme Dante v SSG Trst

Letošnja sezona Slovenskega stalnega gledališča se izteka. V sredo, 17. maja ob 20.30 bo namreč na sporedu zadnja predstava abonmajskega programa, ki spada v Rdeči program, in sicer Sestre Macaluso Emme Dante.

Foto: Arhiv SSG Trst

Dogodek je poseben iz več razlogov: najprej gre za izmenjavo s Stalnim gledališčem Furlanije Julijske krajine, ki je aprila gostilo Fausta ljubljanske Drame v režiji Tomaža Pandurja in bo zdaj pripeljalo v veliko dvorano Kulturnega doma svoj dramski “predlog”, drugič bo priložnost za ogled avtorskega projekta verjetno najbolj markantne režiserke italijanske scene, tretjič bo predstava zaradi izmenjave tokrat opremljena s slovenskimi nadnapisi.

Predstava je koprodukcija Stalnega gledališča v Neaplju, Narodnega gledališča v Bruslju, Festivala v Avinjonu in ljudskega gledališča Folkteatern – Göteborg.

Emma Dante je gledališka in operna režiserka mednarodnega slovesa, ki jo zaznamuje zelo intenzivna govorica, s katero se je na začetku kariere uveljavila predvsem z živobarvnimi in dramatičnimi freskami iz rodne Sicilije. Sestre Macaluso uprizarja zgodbo sedmih sester, ki se srečajo na pogrebu ene izmed njih, da bi se spominjale, očitale, sanjale, jokale. Gina, Cetty, Maria, Katia, Lia, Pinuccia in Antonella so še pripravljene bojevati se, kot »jata ptic med zemljo in nebom. V dvomu med življenjem in smrtjo.«

Povezani dogodki