MGL, 7. 9. 2011

September v MGL

MGL je po dolgem in prijetnem oddihu zacel jubiljeno, 60. sezono delovanja gledalisca, v kateri bo na svojih treh odrih uprizorilo 12 novosti.
:
:

Mačka na vroči pločevinasti strehi / foto Miha Fras

Repertoar praznične sezone je direktorica Barbara Hieng Samobor zasnovala na uprizoritvah, ki so zaznamovala pretekla leta našega gledališča, vse od daljnega leta 1951. Višek praznovanja in hkrati tudi zaključek sezone 11/12 bo ob premieri mjuzikla Čarovnice iz Eastwicka, ki se bo zgodila v čarobnem ambientu Plečnikovih Križank. Do takrat pa bomo z več manjšimi pozornostmi in dogodki obeležili jubilejno sezono.

V četrtek, 15. septembra, ob 20. uri bo na velikem odru že prva premiera – Molièrova komedija Namišljeni bolnik, ki jo bo na oder MGL po slabih tridesetih letih zopet postavil Mile Korun. Uprizoritev posvečamo spominu na igralca Zlatka Šugmana. Po premieri bomo podelili tudi 24. Dnevnikovo nagrado najboljšemu ustvarjalcu oz. ustvarjalki pretekle sezone.

September bo v MGL letošnjo sezono še posebej pester, poleg omenjene premiere se bosta zgodili še dve: 24. septembra ob 20. uri v Studiu – Ivan Viripajev Kisik (režiser Primož Ekart, koproducent Imaginarni), ter 29. septembra ob 20. uri na Mali sceni – Aleksander Stroganov Ptičeslovje (režiser Zvone Šedlbauer).

V nedeljo, 18. septembra, ob 20. uri se bo MGL predstavil v tekmovalnem programu festivala Bitef v Beogradu (v gledališču Atelje 212), in sicer s predstavo Mačka na vroči pločevinasti strehi v režiji Ivice Buljana.

Od 1. septembra pa že potekajo vpisi abonmajev, ki jih bomo zaključili v naslednjem tednu. Za študente in dijake posameznike pa je vpis še od 6. do 12. oktobra. Gledalci lahko izbirajo med 23 različnimi abonmaji, ki jih lahko vpišejo pri blagajni MGL vsak delavnik med 12. in 18. uro.

Vabljeni na gledališka druženja tudi v tej sezoni.