APT, 17. 8. 2023

Sedmo zaporedno mednarodno gostovanje Anton Podbevšek Teatra na Korčuli

V soboto, 19. avgusta 2023, bo Anton Podbevšek Teater (APT) že sedmič zapored mednarodno gostoval na Korčuli, tokrat z uprizoritvijo Marguerite Duras: Zamaknjenost Lol V. Stein, režiserja Matjaža Bergerja.
:
:
Foto: Barbara Čeferin
Foto: Barbara Čeferin
Foto: Barbara Čeferin
Foto: Barbara Čeferin
Foto: Barbara Čeferin

Predstava je nastala v koprodukciji z Galerijo Božidar Jakac Kostanjevica na Krki in v sodelovanju s Cankarjevim domom Ljubljana. Gostovanje poteka na sedaj že tradicionalno povabilo Centra za kulturo Korčula, uprizoritev pa bo izvedena znotraj arhitekture starega mestnega jedra Korčule. V predstavi nastopajo: Anuša Kodelja, Iztok Drabik Jug, Lea Mihevc / alternacija: Barbara Ribnikar, Borut Doljšak, Jana Menger, Mila Peršin, Luka Bokšan in Janez Hočevar.

Prevajalka romana Zamaknjenost Lol V. Stein v slovenski jezik, Barbara Pogačnik, je zapisala: "Zamaknjenost, pravzaprav ugrabljenost, očaranost Lol V. Stein je roman – pesem. Je vrtenje okoli osi lastne točke nič, iz katere je nujno biti ugrabljen, od katere je nujno biti odmaknjen, vrtenje mačke okoli vrele kaše, očaranost nad nečem presežnim, nevidnim; in vendar je tudi zamaknjenost v času, je odlog doživljanja, je presekano doživljanje neimenovane travme, ki tako bistveno določa os življenja, da se je ne smemo neposredno dotakniti, če želimo ohraniti življenje. Je vzhičenje, ki obnemi, je beseda, ki se giblje skozi tišino."

Anton Podbevšek Teater je med drugim s predstavo Zamaknjenost Lol V. Stein nastopil v Galeriji Božidar Jakac Kostanjevica na Krki in v programu 71. Ljubljana Festivala.

Zamaknjenost Lol V. Stein, APT, Hrvaška, Matjaž Berger, Korčula

Povezani dogodki

APT, 3. 12. 2011
Skupaj za vedno
APT, 27. 5. 2009
SPOVEDI