Mini teater, 22. 2. 2011

Saša Pavček s predstavo Obleci me v poljub

V sredo 23. in četrtek 24. februarja ob 20h bo v Mini teatru na Križevniški 1 večer ljubezenskih pesmi in čutne glasbe Obleci me v poljub Saše Pavček.

Foto: Maj Pavček
Igralko Sašo Pavček vsi zelo dobro poznamo, predvsem iz predstav njenega matičnega gledališča SNG Drama Ljubljana, kjer je nanizala celo vrsto nepozabnih dramskih vlog. Leta 2005 je dobila priznanje umetniških del za naziv docenta za dramsko igro in umetniško besedo na AGRFT, kjer je od 2006 zaposlena kot profesor umetniške besede. A vendar Saša Pavček ni le igralka, saj je že leta 2003 napisala svoj dramski prvenec Čisti vrelec ljubezni, ki je bil nominiran za Grumov nagrado in kasneje tudi uprizorjen na velikem odru ljubljanske Drame. Dve leti kasneje je izšel tudi njen knjižni prvenec Na odru zvečer, trenutno pa je najbolj aktualna pesniška zbirka Obleci me v poljub, ki je lansko leto izšla pri založbi Miš.

Prav pri tej zbirki poezije se je Saša Pavček odločila besedo nadgraditi še z glasbo in nastal je gledališko-glasbeni večer, kjer se moč govorjene besede prepleta s tenkočutno glasbo, ki je nastajala ob improvizacijah na njeno poezijo in se razvila v izvrstne kompozicije, ki so še najbolj sorodne muzikalu in filmski glasbi. Tako so pesmi izvajane na gledališki način, ki združuje vrhunsko interpretko svojega lasnega dela in tri prekaljene glasbenike, ki jih sicer lahko poslušamo v zasedbah kot so Sedef, Aritmija, Jupiter 42 … Čaka nas torej temperamenten večer ljubezenskih pesmi in čutne glasbe, ki prinaša iskrena čustva, toplino, strast, igrivost in humor.

Vljudno vabljeni!Saša Pavček:
Obleci me v poljub
večer poezije in glasbe

Saša Pavček (vokal)
Aljoša Rijavec (klavir)
Šemsudin Dino Džopa (kitara)
Jan Oršič (bas kitara)