STA, 20. 11. 2013

S podelitvijo Čufarjevih plaket sklep 26. festivala ljubiteljskih gledališč

V gledališču Toneta Čufarja na Jesenicah se bodo drevi sklenili tradicionalni, 26. Čufarjevi dnevi. V tekmovalnem delu festivala se je od 13. novembra predstavilo šest ljubiteljskih gledališč. Ustvarjalci najboljše predstave in najboljših vlog bodo ob današnjem zaključku festivala prejeli Čufarjeve plakete.

Na jeseniškem odru je bilo v tekmovalnem programu festivala na ogled šest žanrsko raznolikih predstav. Izmed 35 prijavljenih predstav ljubiteljskih gledališč iz Slovenije in zamejstva jih je odbral selektor Branko Kraljevič. Iskal je čim večjo dodano vrednost besedilu in močno avtorsko vizijo.

Uščip teater iz Slovenske Bistrice se je predstavil s Satiričnim kabaretom ogledala, gledališka skupina KPD iz Šmihela z absurdno dramo Kdo čaka na konec v trikoju, dramska skupina F.B. Sedej iz Števerjana s komedijo Umor v vili Roung, KUD Zarja Trnovlje-Celje z dramo Nora Nora, KD Rudija Jedretiča iz Ribnega s komedijo Krčmarica, domača igralska skupina pa s komedijo To imamo v družini.

Letošnji festival je postregel tudi s pestrim spremljevalnim programom. Veliki finale bo drevišnji koncert glasbenika Uroša Perića. Koncert se bo skupaj s podelitvijo Čufarjevih plaket v jeseniškem gledališču začel ob 19.30.