STA, 10. 2. 2014

S koncertom Maček Muri in Muca Maca sklep festivala Bobri

V Centru urbane kulture Kino Šiška se je v soboto z glasbenim projektom Maček Muri in Muca Maca sklenil 6. festival kulturno-umetnostne vzgoje Bobri. Festival, ki je bil letos posvečen filmu in praznovanju 2000 let Emone, je od konca januarja ponudil več kot 150 kulturnih dogodkov, ki se jih je udeležilo več kot 16.000 obiskovalcev.
:
:

Foto: Tone Stojko

Na sklepnem koncertu festivala je poezija Kajetana Koviča, ki preko prispodob mačjega mesta pripoveduje zgodbe iz našega vsakdanjega sveta, zaživela v interpretaciji Nece Falk ter ob glasbi kitarista in skladatelja Jerka Novaka. Dogodek je uvedla projekcija prvega dela animirane mini serije Maček Muri produkcijske hiše Invida, koncert Maček Muri in Muca Maca pa so zaradi velikega zanimanja ob 20.30 ponovili.

Pri pripravi letošnje edicije Bobrov, festivala, ki ga prireja Mestna občina Ljubljana, njegov izvršni producent pa je Slovensko mladinsko gledališče, je sodelovalo več kot 50 kulturnih zavodov in skupin. Gledališki, filmski in drugi dogodki so potekali na več kot 30 prizoriščih v prestolnici, večina brezplačnih vstopnic pa je pošla že v prvih dveh urah pred pričetkom festivala, so sporočili iz Slovenskega mladinskega gledališča.

Po besedah vodje odnosov z javnostmi Slovenskega mladinskega gledališča Tadeje Pungerčar so bili s potekom letošnjih Bobrov, ki so bili sicer najobsežnejši doslej, zelo zadovoljni. Med obiskovalci je bilo največ zanimanja za gledališče, nekateri dogodki pa so bili zaradi slabih vremenskih razmer nekoliko manj obiskani.

Bobri