STA, 5. 4. 2023

Razpis Evropske komisije za gostitelje umetniških rezidenc

Evropska komisija je objavila razpis Kultura premika Evropo (Culture Moves Europe) za gostitelje umetniških rezidenc, ki so registrirani kot pravni subjekti. Program nudi finančno podporo organizacijam in umetnikom, registriranim kot pravne osebe v eni od držav, ki so vključene v program Ustvarjalna Evropa. Rok za prijavo je 15. junij.
:
:

Foto: Pixabay

Evropska komisija bo izbranim na razpisu zagotovila finančna sredstva za izvedbo rezidenčnega projekta oziroma bo pokrila dnevne stroške gostitelja in gostujočega umetnika. Sodelujoči morajo biti rezidenti ene od držav Ustvarjalne Evrope, gostitelj in gostujoči pa morata prihajati iz različnih držav.

Sredstva so namenjena pravnim subjektom, nepridobitnim, zasebnim, javnim organom in fundacijam, ki so dejavni na področju arhitekture, kulturne dediščine, oblikovanja in modnega oblikovanja, literarnega prevoda, glasbe ter uprizoritvene in vizualne umetnosti.

Kot je objavljeno na spletni strani razpisa, se je mogoče za vprašanja, pomoč v zvezi s programom in pomoč pri sodelovanju z organizacijami v drugih državah obrniti na pisarne Ustvarjalne Evrope, ki so v vsaki od sodelujočih držav. V Sloveniji je to Center za spodbujanje sodelovanja v kulturnih in ustvarjalnih sektorjih Motovila.

V program Ustvarjalna Evropa je vključenih 39 držav, poleg Slovenije še Albanija, Avstrija, Belgija, Bosna in Hercegovina, Bolgarija, Ciper, Češka, Črna gora, Danska, Estonija, Finska, Francija, Grčija, Gruzija, Hrvaška, Islandija, Irska, Italija, Kosovo, Latvija, Lihtenštajn, Litva, Luksemburg, Madžarska, Malta, Nizozemska, Nemčija, Norveška, Poljska, Portugalska, Romunija, Severna Makedonija, Srbija, Slovaška, Španija, Švedska, Tunizija in Ukrajina.

Razpis je dostopen na tej povezavi: RAZPIS.

Ustvarjalna Evropa, Kultura premika Evropo