STA, 21. 3. 2013

Radio Ga-Ga z radijskih valov na odrske deske SiTi teatra

V SiTi teatru BTC bo ob 20. uri premiera predstave Radio Ga ga, v kateri bo zaigralo nekaj imitatorjev oziroma oblikovalcem istoimenske radijske oddaje - Sašo Hribar, Tilen Artač in Jure Mastnak. V SiTi teatru so avtorski projekt označili za ostro, humorno, kritično, nepristransko in aktualno predstavo o likih na slovenskem političnem parketu.
:
:


Mojstrska imitacija in neprizanesljiva satira bo pred gledalce postavila like, ki polnijo dnevne novice. Tako bo predstavila vse, od politikov, "ki razkazujejo svoje mišice in povzročajo vedno večje glavobole, športnikov, ki jih s svojimi zmagami blažijo in vračajo zapravljeni ponos Slovenije, estradnikov, ki jim ni mar resnice, novinarjev, ki o njej ne upajo spregovoriti, pa vse do 'stricev', ki iz ozadja vse to opazujejo in se mastijo z 'debelimi kravami'", so zapisali v SiTi teatru.

"Radio Ga-Ga je piker, posmehljiv, zajedljiv, nabrit, skrivnosten, brezkompromisen, vedno aktualen in mogoč v nemogočem," piše na straneh RTV Slovenija. Oddajo so začeli predvajati leta 1990 in je še vedno na sporedu vsak petek na prvem programu Radia Slovenija.

Pobudnik oddaje je novinar, radijski voditelj in komik Sašo Hribar. Leta 2006 mu je žirija RTV Slovenija za delo pri Radiu Ga-Ga in pri oddaji Hri-bar podelila Ježkovo nagrado.

O ekipi oddaje Radi Ga-ga je Jure Godler leta 2008 napisal knjigo Radio Ga-Ga - Razgaljeni s podnaslovom Popolnoma nepopolna biografija komične skupine Radia Ga-Ga. To so takrat sestavljali Hribar, Mastnak, Artač, Godler in Marjan Šarec ter Srečo Katodna, zadolžen za tehnično pomoč.