PTL, 25. 8. 2017

PTL gostuje na China – CEEC kulturni sezoni 2017 na Kitajskem

Na pobudo po umetniškem sodelovanju LR Kitajske z državami srednje in vzhodne Evrope se pod pokroviteljstvom Ministrstva za kulturo LR Kitajske začenja China – CEEC (Srednje in vzhodne evropske države) kulturna sezona 2017. Plesni teater Ljubljana na njej gostuje s predstavo 16 Rosane Hribar in Gregorja Luštka.
:
:

Foto: Miha Sagadin

Lani je kitajska delegacija predstavnikov ključnih kitajskih kulturnih ustanov in združenj obiskala 16 držav, med njimi tudi Slovenijo in izbrala prireditve, ki bi jih želeli gostiti na China – CEEC kulturni sezoni 2017 na Kitajskem.

Med nekajdnevnim bivanjem v Sloveniji so obiskali številne prireditve in se srečali z izbranimi predstavniki slovenskih kulturnih institucij in deležniki slovenske kulturne scene, med njimi tudi Plesnim Teatrom Ljubljana.

Kitajska delegacija je med prireditvami 16 držav v svoj jagodni izbor uvrstila prav slovensko plesno predstavo 16, avtorjev Rosane Hribar in Gregorja Luštka v produkciji Plesnega Teatra Ljubljana.

Kitajsko turnejo s predstavo 16, ki vsebuje 8 gostovanj v Pekingu, Xi'anu, Quanzhou in bo potekala od avgusta do decembra 2017, so pred dnevi začeli v Pekingu na Beijing New Dance Festival.

PTL, Kitajska

Povezani dogodki