PTL, 14. 6. 2014

Prihaja festival plesnih perspektiv UKREP

Festival Ukrep 2014 tokrat kreirata Andreja Kopač in Sinja Ožbolt. Fokus letošnjega festivala plesnih perspektiv so predstavitve mladih slovenskih avtorjev, ki se šolajo in delujejo v tujini. Ob predstavah, predstavitvah, diskusijah, bo tudi mnogo živega dnevnega dogajanja in raziskovanja.

Foto: Sunčan Stone

V PTL se je obenem v marcu odvila koreografska delavnica z Gregorjem Luštkom, ki bo projekt z naslovom Džibriš s sedmimi mladimi plesalci predstavil na otvoritveni dan festivala, meseca junija pa poteka nadaljevalna koreografska delavnica z Edouardom Torrojo / ULTIMA VEZ iz Bruslja, projekt z naslovom Nosilci telesa z desetimi mladimi plesalci, ki bo zatvoril letošnji festival plesnih perspektiv UKREP 2014.

Med 15. in 17. junijem se bo tako v treh dneh zgodilo 22 različnih dogodkov z več kot petdesetimi umetniki. Za zaključek festivala se bodo sodobnim plesalcem pridružili odlični glasbeniki, ki so se združili v posebno skupino posebej za ta dogodek: Nino de Gleria (bas), Luka Ropret (kitare), Blaž Celarec (bobni), Drago Ivanuša (klaviature). Dišalo bo po jazzu, disku, rocku, bluesu in še marsičem…

Ukrep

Povezani dogodki

PTL/SiGledal/Maruša Mugerli Lavrenčič, 5. 5. 2020
Plesni Teater Ljubljana na spletu
PTL, 4. 10. 2010
Rojena izven svoje vasi