Gledališče Glej, 20. 2. 2018

Prva letošnja premiera projekta Generacija generaciji v Gleju

V Gledališču Glej najavljajo prvo letošnjo premiero projekta Generacija generaciji - gledališče mladih za mlade, predstavo z naslovom Pajčevina.

Foto: Neža Oblak

Program Generacija generaciji v Gleju izvajajo že tretje leto. V njem mlade, pretežno srednješolske starosti, spodbujajo in vodijo, da ustvarjajo lastno gledališče, gledališče mladih za mlade. Prvi letošnji rezultat dela pod mentorskim vodstvom priznane igralke Medee Novak in lucidne dramaturginje Maje Šorli bodo mladi avtorji in izvajalci premierno predstavili 23. februarja.

Gre za predstavo z naslovom Pajčevina, ki jo kot avtorji in nastopajoči podpisujejo Brina Predalič, Timeja Liplin Šerbetar, Tara Simić, Karin Oražem, Amadea Pristavec, Matic Smolič ter Lana Gerželj Bizjak.

V avtorski predstavi se ustvarjalci soočajo z vprašanji samote, izolacije ter skupnosti in skupnega: »Vsak je sam, ko ostane sam. Pajčevinasto nebo. Skupina dijakov dela gledališče. Vsak posebej išče odgovor, v srečanju najdemo skupno. Prazna steklenica, pikova dama, raztrgan papir, klop na železniški postaji, zmečkan krompir in rojstni dan brez mene, vse to je lahko zapuščeno, prazno, nenaseljeno. Eno močno čustvo lahko izraziš z vsakodnevnimi stvarmi. Ampak biti sama je tudi priložnost biti točno to, kar zares sem jaz. A hkrati se v pravi družbi vse da.«

Povezava: Več o projektu Generacija Generaciji

Povezani dogodki

Gledališče Glej, 19. 10. 2011
Evropska noč gledališč!
Gledališče Glej, 18. 2. 2010
Slovenec po čudežu