Bunker, 18. 1. 2011

Program Stare mestne elektrarne v januarju, februarju in marcu

Vstopili smo v novo leto, sezona na odru Stare mestne elektrarne – Elektro Ljubljana pa se nadaljuje s polno paro. V obdobju od januarja do marca se bodo zvrstile tri premiere. Že ta teden bo premiera Teje Reba: 650 izkušenj (zgodovine telesa, ki še ni bilo oropano), februarja bo na odru Goran Bogdanovski kot John Drugi, marca pa se bosta predstavili Tina Valentan in Urška Vohar v predstavi Zakaj te ne morem zapustiti.

John Drugi / foto Dorijan Kolundžija
Prehod iz zime v pomlad prinaša tudi ponovitve uspešnic Betontanc Ltd in Vie Negativa. Konec januarja (od 26. do 30. januarja) bo sklop petih večerov sosledje petih predstav, ki so nastale v okviru Vie Negativa: Tihožitje, Invalid, Balkanska naveza, Lov na realno in Stegn se. TAM DALEČ STRAN uvod v ego-logijo pa bo na odru elektrarne kar šestkrat v prihodnjih mesecih: 3. februarja v okviru festivala Bobri, 5. in 6. februarja; 25. februarja v okviru Gibanice in potem spet 29. in 30. marca.

Novo leto prinaša v Ljubljano kar tri plesne festivale oziroma platforme: nacionalno, regijsko in evropsko: vse tri; Gibanico - nacionalno, Aerowaves Spring Forward – evropsko in Balkan Dance Platform – regijsko bomo gostili tudi v Stari mestni elektrarni – Elektro Ljubljana. Februarja bo v okviru Gibanice, slovenske sodobnoplesne platforme na našem odru Bliss Male Kline, TAM DALEČ STRAN uvod v ego-logije skupine Betontanc Ltd. in Med nama (Teja Reba, Leja Jurišić). Aerowaves Spring Forward bo marca, Balkan Dance Platform pa aprila.

Marca bodo gostili še plesno delavnico zavoda Emanat, ki jo bo vodil Anton Lachky.