STA, 5. 12. 2020

Primorska gledališča v prazničnem decembru s predstavami za otroke

Z vstopom v praznični december, ki bo letos vse prej kot običajen, bo projekt Koprodukcije primorskih gledališč, pri katerem sodelujejo SNG Nova Gorica, Gledališče Koper in Slovensko stalno gledališče Trst, nadaljeval nekoliko drugače. Izbor predstav bo decembra posvečen najmlajšemu občinstvu in mladini, so sporočili iz tržaškega gledališča.
:
:

Grozni Gašper / Foto: Jaka Varmuž

Nabor otroških in mladinskih koprodukcijskih predstav bo mladim gledalcem ponujal uspešnice, ki se jih otroci in mladi niso naveličali gledati, čeprav so jih videli večkrat, saj so s svojo zabavnostjo in izvirnostjo iskreno nagovarjale njihov svet.

Te predstave je opazila tudi strokovna kritika. Nekatere med njimi so prejele različna priznanja, denimo nagrado zlata paličica za kakovost ali nagrado z pika na Pikinem festivalu v Velenju.

Prav na Miklavžev dan si bodo otroci lahko ogledali pustolovščine v dnevni sobi najbolj porednega otroka na svetu. Grozni Gašper je predstava avtorice Tamare Matevc in režiserja Jaše Jamnika; komična srhljivka je nastala v koprodukciji Gledališča Koper in Slovenskega narodnega gledališča SNG Nova Gorica.

Trinajstega decembra ji bo sledila otroška kriminalka Super Reva avtorice Tatjane Doma, 20. decembra bodo nastopile Živalske novice Primoža Suhadolčana. Med prazniki, to bo 27. decembra, pa bo gledalce raznežila poučna zgodba o družinskih odnosih Imej se rad! Franja Frančiča.

Vse predstave bodo dostopne ob nedeljah od 11. ure dalje na spletnih straneh in Facebook profilih primorskih gledališč in Narodne in študijske knjižnice iz Trsta. Ogled predstav je brezplačen, predstave bodo na spletu dosegljive en teden.

Slovensko stalno gledališče iz Trsta pa bo še pred začetkom novega otroškega niza podarilo otrokom tudi Miklavžev predvečer. Danes ob 17. uri bo tržaško gledališče sodelovalo pri projektu o otrokovih pravicah Diritti e Storti, ko vabijo na spletni ogled predstave Mala šola za klovne Friedricha Karla Waechterja. Dostop za ogled predstave bo objavljen na Facebook strani projekta Diritti e Storti in na strani Slovenskega stalnega gledališča Trst.

SSG Trst, Gledališče Koper, SNG Nova Gorica

Povezani dogodki