Hiša otrok in umetnosti, 2. 2. 2017

Približuje se sub-kulturni Kavč Festival

V ljubljanskih bivališčih se bo od 4. do 8. februarja 2017, v organizaciji Teatra Matita, Hiše otrok in umetnosti in Društva za eno glasbo, že drugo leto zapored odvijal Kavč Festival. Kuhinje, spalnice in dnevne sobe po vsem mestu, se bodo za uro ali dve spremenile v prizorišča koncertov in predstav umetnikov iz vseh vetrov.
:
:

Foto: Arhiv Sub-kulturni Kavč festival

Matija Solce, snovalec in programski koordinator, poudarja vizijo festivala, ki bo aktivirala družbo v odpiranju vrat neznancem ali sosedom, ki bo vzpostavila komunikacijo med gostitelji in gosti, med umetniki in gledalci. »Kavč-festival pomeni implantacijo umetnosti tja, kamor sodi. Med ljudi in v naš vsakdan. Na samem prizorišču so pomembne vse tri vloge: nastopajoči, gostitelj in gost«.

Vsak dan bo ob 17.00 in 18.30 uri potekalo več hkratnih dogodkov v stanovanjih, katerih naslov bo obiskovalec dobil šele ob rezervaciji vstopnice. Ne zamudite priložnosti za nepozabne umetniške dogodke v slovenski prestolnici in si brezplačno zagotovite mesto preko prijavnega programa x.co/kavcfestival in spremljate dogajanje na Facebook naslovu Kavč Festivala.

Večerni dogodki so odprti za širšo javnost, namenjeni druženju umetnikov in jam-sessionu in bodo potekali od vsak večer od 20.30 dalje:

  • 4. februar: Klub ZOO, Tobačna
  • 5. in 7. februar: Vila Veselova
  • 6. februar: Hostel Celica, Metelkova
  • 8. februar: Bar Anika, Trnovo - zaključek festivala

Hišno gledališče: Letos Kavč Festival, poleg glasbenega programa za vse okuse, ponuja izbran gledališki program namenjen otrokom, kot tudi "otrokom po duši". 

Nastopili bodo priznani slovenski ustvarjalci, glasbene skupine in gledališča: Brencl Banda, Getonka, Grad Gori, Godalkanje, Faronika, Mateja Gorjup, Duo Aritmija, Žiga Golob solo, Zoc, Eni od 7 milijard, Lutke Mladje, LG Zapik, Teatro Papelito, Martin Ramoveš Band, Vse bo vredu, Enja Grabrijan, Gledališče Fru-Fru, Teatro Matita, in tuji ustvarjalci: Tanzgeigen oz. S M A K H (A), Duo De Schepper-Sanczuk (BEL), Fergus Mc Kay (SCOT), Wild Strings Trio (SI/SK/FR), Old salt (USA), The Breaks (SI/SE),  Alicia Edelweiss (A), Toby Kuhn (INTL), Folk Zone (INTL), Eva Sotriffer (SWI) ter nekaj drugih presenečenj. 

Klobuk (priporočeni prostovoljni prispevek ) gre nastopajočim in je tudi edini honorar. Vstopnina so lastni copati, dobrodošli so tudi piškoti ali pa kaj za na zob.

Matija Solce meni, da »preprosto srečanje nastopajočega z gledalcem "na štiri oči" v intimnem prostoru ruši četrto steno, ter spreminja koncert v dogodek in predstavo v srečanje«.

Hiša otrok in umetnosti, 1. 10. 2013
Odprtje sezone v Hiši otrok in umetnosti
Hiša otrok in umetnosti, 13. 10. 2010
Životok - Circle of life