SMG, 18. 12. 2018

Pri založbi Primus izšlo delo Psihodrama avtorja Vladimirja Miloševića

Psihodrama je prihoterapevtska metoda, ki kot osnovno sredstvo terapevtskega postopka uporablja scenske tehnike oziroma dramsko igro.

Foto: Pixabay

Takšen pristop predstavlja zanesljivo in učinkovito terapevtsko sredstvo, ki angažira in vodi paciente k udejanjanju terapevtske spremembe, saj spodbuja njihovo spontanost in ustvarjalne potenciale.

Vladimir Milošević je psihiater, psihodramski terapevt, supervizor in edukator. Vodi psihodramsko izobraževanje v Sloveniji, Srbiji ter na Hrvaškem in je gostujoči vodja psihodramskega usposabljanja v Avstriji, Izraelu in Makedoniji. Je ustanovitelj in prvi vodja Inštituta za psihodramo v Beogradu ter soustanovitelj in vodja mednarodnih psihodramskih seminarjev Cross Cultural Trainig Days (2002–2011) in International Spring Accademy (2010 in dalje). Milošević je avtor številnih strokovnih publikacij, predavatelj in vodja psihodramskih delavnic na številnih mednarodnih kongresih ter vodja psihodramskih delavnic v Italiji, Angliji, Belgiji … Pri njem se je izobraževal tudi režiser Tomi Janežič.

Psihodrama

Ustvarjalni center za umetniško raziskavo, kreacijo, rezidenco in edukacijo Krušče, 24. 9. 2021
Psihodramski skupini 2021/2022 v okviru Ustvarjalnega centra Krušče