SMG, 3. 6. 2011

Preklet naj bo izdajalec svoje domovine!

DANES NA PRELETU - Oliver Frljić: Preklet naj bo izdajalec svoje domovine!, režija Oliver Frljić, produkcija Slovensko mladinsko gledališče.

foto Žiga Koritnik
Kdaj: petek, 3. junij 2011 ob 20:30
Kje: SMG, Spodnja dvorana

Frljića, čigar režije segajo od uličnih performansov pa do uprizoritev v narodnih gledališčih in od otroških predstav do takih, ki so mladoletnim odsvetovane, cenijo gledališki strokovnjaki, a je dobro znan tudi najširšemu občinstvu, saj ga s svojimi provokativnimi in šokantnimi uvidi v sodobno družbeno realnost nikoli ne pusti hladno.


Kritike:
"Po Oliverju Frljiću je vse, kar mora početi gledališče, to, da se ukvarja s tem prespraševanjem. Priznam, da se popolnoma strinjam s tem stališčem! In zato je ta njegova predstava kot ključ za komuniciranja v javnem nastopu umetniškega izraza tudi naredila tak vtis name. Ne mislim, da je kdajkoli prepozno, da bi razpravljali o teh problemih, o katerih je Frljić vedno znova govoril skozi igro ljubljanskih igralcev in skozi delo na tej predstavi, temveč menim, da je vedno pravi čas, da sprašujemo o tem in da drug drugemu pogledamo v oči, da se drug drugemu »postavimo na črto« in obsodimo, kar je treba obsoditi, kaznujemo, kar je treba kaznovati, in najdemo nov, bolj svež in bolj človeški način za sodelovanje – človeško in posamično, pa tudi družbeno in javno."
Goran Cvetković, Radio Beograd (12. 5. 2010)

Povezave: