SMG, 27. 5. 2009

Predstavitev nove sezone Slovenskega mladinskega gledališča

:
:

Tudi Slovensko mladinsko gledališče končuje sezono 2008/2009 in se pripravlja na novo. V sezoni  2008/2009 smo premierno uprizorili naslednje predstave: Shakespearov Vihar  v režiji Vita Tauferja (koprodukcija s SNG Mariborom, SSG Trst in Cankarjevim domom), Noč ali Klic v stiski po drami Damjana Kozoleta in v njegovi režiji, Za prgišče Šekspirja po drami Iztoka Lovrića in v režiji Matjaža Pograjca, Zločin in kazen po Dostojevskem v priredbi in režiji Diega de Bree, Eda-Zgodba bratov Rusjan po drami Nede Rusjan Bric in v njeni režiji, glasbeno-gledališki projekt Janje Majzelj Krizantema na klavirju, avtorica šansonov pa je Svetlana Makarovič.
Trenutno pripravljamo predstavo Nižina neba po drami Nebojše Pop Tasića, ki jo v SMG režira Jernej Lorenci. Svetovna premiera in krstna izvedba drame bo 19. julija na festivalu Mittelfest v Čedadu, slovenska premiera pa v našem gledališču septembra.
Poleg rednega programa smo bili izvršni producent festivala Bobri, pripravili smo 3. festival SMG Prelet in začeli s ciklom refleksije umetnosti v klubu SMG. Tudi v tej sezoni smo veliko gostovali v tujini.

Zahvaljujemo se vsem, ki ste nas spremljali v iztekajoči se sezoni, in vas vljudno vabimo na predstavitev nove sezone, ki bo v četrtek, 28. maja 2009, ob 11. uri v Klubu Slovenskega mladinskega gledališča (Vilharjeva 11, vhod v dvorane).
Novo sezono bo predstavila direktorica in umetniški vodja SMG Uršula Cetinski.