Lutkovno gledališče Maribor, 20. 1. 2015

Predstava Proces povabljena na največji lutkovni festival na svetu

Predstava Lutkovnega gledališča Maribor Proces ali Žalostna zgodba Josefa K. je povabljena na največji lutkovni festival na svetu, ki bo potekal med 18. in 27. septembrom 2015 v Charleville-Mézieres v Franciji.
:
:
foto Boštjan Lah
foto Boštjan Lah
foto Boštjan Lah

Mednarodni lutkovni festival gledališče Charleville-Mézières je največji tovrstni dogodek na svetu. Vsake dve leti severno francosko mesto gosti več sto predstav in več tisoč gledalcev, kjer so predstavljene lutke najrazličnejših kultur, tradicij, krajev in časa (od Bunraku, indonezijskih lutk, vietnamski vodnih lutk, velikanskih lutk iz Malija, Pulcinelle in tako naprej). Predstavljena je prefinjenosti in zapletenost tehnik, uporabljenih v tej nenehno spreminjajoči obliki umetnosti, vključno z najnovejšimi tehnologijami ter razsežnosti ustvarjalnosti lutkovne umetnosti, zato je tudi pomembna platforma za razvoj lutkovnega gledališča.

Lutkovno gledališče Maribor bo gostovalo prvič, s predstavo Proces ali Žalostna zgodba Josefa K., ki tudi sicer uspešno gostuje na festivalih v tuiji in doma. Na zadnjem, 7. Bienalu lutkovnih ustvarjalcev je prejela glavno nagrado, nagrado  za najboljšo uprizoritev - GRAND PRIX.

Predstava je nastala bežno po motivih romana F. Kafke Proces, režiser predstave je Matija Solce, igrata Miha Arh in Miha Bezeljak, dramaturgija Jelena Sitar Cvetko, likovna podoba Primož Mihevc in Matija Solce. Predstava bo ponovno na sporedu v petek, 30. januarja 2015 ob 20. uri v Klubu Lutkovnega gledališča Maribor.

Charleville-Mézieres, LGMB, Francija

Povezani dogodki

Lutkovno gledališče Maribor, 26. 8. 2015
Praktični seminar Pisanja o lutkovnem gledališču in zanj
Lutkovno gledališče Maribor, 29. 4. 2016
LGMB vabi v Studio Ata
Lutkovno gledališče Maribor, 7. 9. 2016
Mali modri in mali rumeni na poti