Lutkovno gledališče Maribor, 22. 4. 2011

Lutkovna okupacija: štorje na kilo

Vljudno vabljeni na avtorski projekt Matije Solceta z naslovom Lutkovna okupacija: štorje na kilo (sklop miniaturnih predstav za mlado in staro in obenem koncert). Lutkovna akcija bo izvedena v petek, 22. 4. 2011, ob 17.00 v/na/pred Lutkovnim gledališčem Maribor, na Vojašniškem trgu 2 A.

Avtor ilustracije: Urban Breznik
"Gospod, bi eno istrsko štorjo? … Samo danes imamo še posebno žmohtne belokranjske legende! Pa tele ljubljanske so kar zajetne, čeprav malce vodene. Gorenjske so bolj mastne … No, katero damo? Štajersko? Kilo ali dve? Tako, tule jo imate, že gre!" ...
 
… Kratka lutkovna predstava za samo enega gledalca (lahko pa tudi za zaljubljeni par ali za družinico) se že odvija pred vašimi očmi! O ajdih ali škratih, o vilah ali ježibabah … Na izbiro imate 20 majhnih lutkovnih gledališč, ki vzklijejo iz kartonastih škatel za sadje in zelenjavo. Nekajminutno predstavico vam zaigrajo marionete, ročne lutke ali predmeti. In že v naslednjem trenutku si lahko izberete novo! Ali pa si katero od zgodbic zavrtite ponovno. Včasih se gledališča združijo in ob spremljavi harmonike, bajsa in škantiča vam zaigra in zapoje 20-članski ansambel "Porka duš!".

Avtor projekta: Matija Solce

Lutkovno gledališče Maribor, 10. 3. 2011
Danes v okviru Češkega tedna: Javna razprava
Lutkovno gledališče Maribor, 3. 3. 2011
?Zakaj