CD, SEM, Kinodvor in Pripovedovalski variete, 17. 3. 2010

Pravljice danes: 17.3.2010

Na Pripovedovalskem festivalu Pravljice danes 2010 lahko prisluhnete Cirilu Horjaku, Špeli Frlic in sodelavcem Radia Študent.

  • 9.00, Slovenski etnografski muzej

Moj dedi (SEM)
Pripoveduje: Ciril Horjak

Risar stripov Ciril Horjak ljubezen do pripovedi neguje že od malih nog. Pripoveduje jih s slikami. V stripu, ki je njegovo glavno izrazno sredstvo, se vedno znova vrača domov na Koroško ter v drobnih detajlih razkriva utrinke iz sebi najbližjega sveta. A da zna prepričljivo in humorno sukati tudi besede, smo spoznali na minulih dveh festivalih. Najraje pripoveduje koroške in judovske pripovedi; tokrat bo povedal o svojem dediju, kakor na Koroškem pravijo dedku.

Za otroke od 6. leta

  • 10.15, Slovenski etnografski muzej

Slamnati bikec (SEM)
Pripoveduje: Špela Frlic

Špela Frlic je končala študij primerjalne književnosti in novinarstva. Je napovedovalka na Radiu Študent, ena od urednic oddaje Za 2 groša fantazije ter ena od vodij otroškega programa Varietejček in Pripovedovalskega varieteja v Kavarni Union. Pravljice jo zanimajo z več plati. Z njimi se ukvarja kot študentka podiplomskega študija na Filozofski fakulteti, rada pa jih tudi pripoveduje. Tokrat bo povedala nekaj živalskih.

Za otroke od 3. leta

  • 19.00, Štihova dvorana, CD
Pravljično ReŠetanje: Za 2 groša fantazije v živo
Pripovedujejo: sodelavci Radia Študent

Sodelavce
oddaje Za 2 groša fantazije z Radia Študent že nekaj let druži želja po iskanju in oživljanju dobrih zgodb. Radi brskajo po domači in tuji zakladnici ljudskih pripovedi ter negujejo bogato izročilo govorjene besede. Ne le po radiu, z zgodbami potujejo tudi po različnih delih Slovenije. Z gostujočimi glasbeniki se na festivalu Pravljice danes predstavljajo že sedmič zapored. V koprodukciji z Društvom za oživljanje zgodbe 2 koluta.

Za odrasle

  • 20.45, Štihova dvorana, CD
Odprta pripovedovalska tribuna

Z odprto pripovedovalsko tribuno odpiramo vrata vsem, ki bi se pred javnostjo radi preizkusili kot pripovedovalci. Priporočamo, da se predstavijo s kratko in učinkovito ljudsko pripovedjo, ne daljšo od 5 minut. Prireditev bo povezoval Rok Kušlan. Prijave in dodatne informacije do 5. marca na: pdtribuna@gmail.com. Brezplačen vstop.

Za odrasle
Cankarjev dom, 8. 3. 2010
Pravljice danes 2010
CD, SEM, Kinodvor in Pripovedovalski variete, 18. 3. 2010
Pravljice danes: 18.3.2010
CD, SEM, Kinodvor in Pripovedovalski variete, 19. 3. 2010
Pravljice danes: 19.3.2010