SMG, 28. 6. 2013

Portugalci z Mladinskim odpirajo svoj najprestižnejši festival

V četrtek, 4. julija 2013, bodo na Portugalskem svoj najprestižnejši mednarodni gledališki in glasbeni festival odprli z gostovanjem Slovenskega mladinskega gledališča.
:
:

foto: Žiga Koritnik

Predstava Preklet naj bo izdajalec svoje domovine! v režiji Oliverja Frljića bo tako slovesen uvod v  jubilejni, 30. mednarodni festival Almade (Festival internacional de teatro de Almada), ki se bo do 18. julija 2013 dogajal na različnih prizoriščih v Almadi in Lizboni. V okviru omenjenega festivala se bo zvrstilo trideset izbranih gledaliških in glasbenih dogodkov, med njimi denimo gostovanje slovitih pariških gledališč Odéon – Théâtre d'Europe in Théâtre de la Ville, projektov gledališč iz Finske, Danske, Italije, Švedske, Hrvaške, Irske, Argentine, Avstrije, Norveške, gledalci pa si bodo lahko ogledali tudi izjemnega Klausa Maria Brandauerja v Beckettovem Zadnjem traku v režiji Petra Steina.

Slovensko mladinsko gledališče bo pred gostovanjem v Almadi (prav tako v sklopu tridesetletnice festivala) gostovalo tudi v Portu oziroma v Matosinhosu, kjer bo v partnerskem mestnem gledališču v gledališču Cine Teatro Constantino Nery zaključilo tamkajšnjo mednarodno gledališko sezono.

Povezava: 30. mednarodni festival Almade

Slovensko mladinsko gledališče pa pričakujejo in najavljajo tudi že v Washingtonu, kjer bo konec avgusta gostovala predstava Zadnji ples Nižinskega po drami Normana Allena in v režiji Marka Mlačnika in interpretaciji Primoža Bezjaka. SMG bo v Washingtonu predstavo odigralo petkrat, in sicer v okviru spremljevalnega programa razstave Djagilev in Ruski balet, 1909 ― 1929; Ko je umetnost plesala z glasbo, ki je do 2. septembra 2013 na ogled v National Gallery of Art.

Povezava: National Gallery of Art

Almada, SMG, Lizbona, Portugalska

Povezani dogodki