STA, 26. 7. 2020

Poletni festival Portorož tudi letos z vrhunskimi baletnimi predstavami

Z baletno predstavo Dama s kamelijami se drevi začenja že sedmi Poletni festival Portorož. V njegovem okviru se bosta v portoroškem avditoriju do sobote zvrstili še dve vrhunski plesni predstavi, balet Romeo in Julija ter gala baletni večer Društva baletnih umetnikov Slovenije.
:
:

Foto: Pixabay

Balet v osmih slikah Dama s kamelijami sledi romanu Alexandra Dumasa - sina ob glasbi Giuseppeja Verdija in Giacoma Puccinija. Za koreografijo, sceno in kostume je poskrbel Tomaž Rode.

Drevišnji predstavi v amfiteatru portoroškega avditorija bo v petek sledil še balet Romeo in Julija, letošnji festival pa bo zaključil tradicionalni gala baletni večer.

Festival soustvarjajo Avditorij Portorož, piranska občina in Društvo baletnih umetnikov Slovenije (DBUS). Ta je tudi letos vzporedno s festivalom v Piranu pripravil mednarodni poletni baletni seminar, ki se je začel v ponedeljek, 20. julija. in se bo zaključil prihodnjo soboto, 1. avgusta.

DBUS je edino društvo s področja profesionalne baletne umetnosti v Sloveniji. Deluje kot društvo v javnem interesu ter združuje več kot 300 članov, med katerimi je 40 odstotkov redno zaposlenih baletnih plesalcev, piše na spletni strani društva.