STA, 2. 7. 2020

Poletni Dnevi poezije na Križevniški z devetimi literarnimi izbranci

V Mini teatru so med koronavirusno pandemijo razpisali literarni natečaj, na katerega je kar 69 pesnic in pesnikov poslalo svojo pesem za objavo na križevniških klopeh. Na programu Dnevov poezije na Križevniški ulici se jih bo ob četrtkih do septembra predstavilo devet, vizualno upodobljene pesmi pa so že na ogled na klopeh Mini teatra.
:
:

Foto: Matic Ovsenik

Križevniški četrtkovi poletni literarni večeri ob 20. uri bodo potekali do 3. septembra. Na njih bodo predstavili devet pesmi, ki jih je oblikovala vizualna umetnica Toni Soprano Meneglejte. Izbor je pripravila žirija v sestavi Anja Golob, Ivica Buljan in Robert Waltl.

Kot so zapisali pri Mini teatru, z avtorji pesmi, ki jim bodo družbo delali igralci in glasbeniki, pripravljajo tudi razgiban program ter vabijo pred klop na Križevniški ulici.

Na nocojšnjem prvem literarnem večeru bo svojo pesnitev Zlata ribica bral Miha Marek, sodeloval pa bo še glasbenik Jan Cizej s komadi z novega albuma How Are You?.

Naslednji teden bo Tibor Hrs bral pesem Osnovno gorivo, pesem Aljaža Primožiča Včasih se prepirava kdo od naju pa bo bral dramski igralec Brane Završan. Zadnja dva tedna julija bo sledilo branje pesmi Mačke, ki jo je spesnila Maruša Mugerli Lavrenčič, in pesmi Pogreb počez poseka Dreves Petra Rezmana.

Maja Burja bo svojo pesnitev Materinski nagon predstavila 13. avgusta, teden kasneje pa bo sledila Ana Alagory oziroma Petja Horvat s pesmijo A bike ride. Nato sta na vrsti še Saša Pavček s pesmijo Korzet besed in Marjanca Kočevar s pesmijo Ovulacija, ki jo bo brala Olga Kacjan.

Vstop na literarne večere je prost.

Mini teater