SLOGI, 17. 6. 2016

Poletna muzejska noč v SLOGI - Gledališkem muzeju

Tudi letos se v Slovenskem gledališkem inštitutu pridružujejo akciji Poletna muzejska noč pri kateri sodelujejo z okoli 80 muzeji, galerijami in razstavišči in jutri, 18. junija, od poznega popoldneva pa do polnoči pripravljajo brezplačen program.

Poletna muzejska noč

Ob 18. in 20. uri vabljeni na vodstvo po stalni razstavi HOJA za GLEDalIŠČEM. Od jezuitov do Cankarja v 2. nadstropju. Razstava predstavlja vpetost slovenskega gledališča v evropska kulturna dogajanja in njegovo vlogo pri oblikovanju slovenske nacionalne zavesti. Razstavo si lahko ogledate tudi samostojno med 18. in 24. uro.

Ob 18. in 20. uri bo v dvorani v 1. nadstropju potekala družinska delavnica Obleka naredi človeka. Na delavnici boste lahko igrivo in ustvarjalno raziskovali, kako se je gledališki kostum razvil skozi čas in kaj vse lahko z njim izrazimo.

Ob 21. uri pa se bo z zborom v atriju SLOGI pričelo vodstvo Nočni gledališki sprehod po Ljubljani. Podali se boste lahko na nočni sprehod po poti nekdanje kapucinske procesije in si ogledali zgodovinska prizorišča gledališkega življenja Ljubljane.

Povezava: Poletna muzejska noč

Slovenski gledališki muzej, SLOGI

Slovenski gledališki inštitut je bil ustanovljen 28. februarja 2014 in je pravni naslednik Slovenskega gledališkega muzeja, ustanovljenega 29. novembra 1952. Oddelki muzeja se ukvarjajo z zbiranjem, hrambo, dokumentiranjem, raziskovanjem, strokovno obdelavo in predstavljanjem raznovrstnega gradiva, ki je pomembno za zgodovino slovenskega gledališča in uprizoritvenih umetnosti v širšem smislu.

Povezava: Vse novice v rubriki Dejavnosti gledališkega inštituta


Slovenski gledališki inštitut
Mestni trg  17, 1000 Ljubljana
Elektronski naslov: slogi@slogi.si
Tel: 01 241 58 00 / Faks: 01 241 58 16