JSKD, 9. 5. 2011

Pohitite s prijavami na gledališke delavnice - Pomlad 2011

V mesecu maju bo v Postojni potekala gledališka delavnica z naslovom Oblikovanje maske pod mentorstvom Alenke Nahtigal. Za seminar Oblikovanje odrske svetlobe je rok prijave podaljšan do danes, 9. maja 2011, za delavnico Čuječnost in ustvarjalnost pa je še nekaj prostih mest.
:
:


Tema delavnice Alenke Nahtigal bo oblikovanje maske v gledališču. Kaj pomeni maska v gledališču? Kakšna mora biti maska v razmerju do stila igre, oblikovanega karakterja, kostumografije, koncepta uprizoritve. Kako na oblikovanje vpliva velikost dvorane in način osvetlitve?

Udeležencem bodo poleg osnovnih prvin gledališke maske predstavljene tudi metode igralske transformacije s pomočjo maske: postaranje, pomlajevanje, deformacija obraza, ponazoritev raznih bolezni itd. Delavnica bo povsem praktičnega značaja, saj bodo vse pristope in metode udeleženci izvajali na sebi in drugih soudeležencih.

O mentorici: Alenka Nahtigal je ena izmed najbolj priznanih slovenskih maskerk. V svoji petindvajsetletni karieri je sodelovala pri brezštevilnih celovečernih in televizijskih filmih, serijah in nadaljevankah. Sodelovala je praktično z vsemi gledališči v Sloveniji in tudi v tujini. Od leta 2003 sodeluje kot visokošolska pedagoginja za predmet gledališka maska na AGRFT. Leta 2008 je na Festivalu slovenskega filma dobila nagrado Vesna za najboljšo masko za TV film Sonja, leta 2010 pa Vesno za najboljšo masko za celovečerni film Circus Fantasticus.

Delavnica bo potekala v soboto, 28. maja 2011 od 10. do 18. ure v Kulturnem domu Postojna. Cena delavnice je 40,00 EUR (z DDV).

Rok prijave: 20. maj 2011

***

Do ponedeljka, 9.5.2011, smo podaljšali rok prijave za seminar Oblikovanja odrske svetlobe.
 
Še vedno je nekaj prostih mest za delavnico Čuječnost in ustvarjalnost.