SLOGI, 1. 3. 2016

Pogovor na temo slovenske radijske igre

Slovenski gledališki inštitut danes organizira pogovor z naslovom "Slovenska radijska igra: Bogata tradicija - in prihodnost?", ki bo potekal ob 18. uri v dvorani SLOGI v 1. nadstropju.
:
:

Foto: SLOGI

Kot so zapisali organizatorji, ima slovenska radijska igra bogato tradicijo. Radio Slovenija je z edinstveno produkcijo v Sloveniji imel v tujini zmeraj visok ugled. O tem pričajo nagrade v preteklosti in v sedanjem času. Njegova konkurenčnost v tujini pa se ne odslikava relevantno v domačem prostoru. Primat radia v preteklosti se je že dolgo nazaj izgubil. K radijskim igram so prispevali številni slovenski in tuji ustvarjalci različnih poklicev. V radijskem arhivu je shranjenih čez tri tisoč iger zelo raznolikih žanrov, ki jih poslušalci še zmeraj lahko slišijo. Vendar jih vse manj poslušajo na tradicionalni način.

Pogled nazaj, pregled tega trenutka, pogled v prihodnost na področju slovenske radijske igre bodo predstavili radijski gostje režiser in pedagog Aleš Jan, režiserka Irena Glonar, režiser Igor Likar, režiser Klemen Markovčič ter režiser in pisec Vinko Möderndorfer. Pogovor bo vodila radijska dramaturginja Vilma Štritof. Radio Slovenija ga bo posnel za oddajo Arsov forum, ki jo vsako sredo predvaja Program Ars in je namenjena aktualnim temam v kulturi.

Radio Slovenija, SLOGI

Slovenski gledališki inštitut je bil ustanovljen 28. februarja 2014 in je pravni naslednik Slovenskega gledališkega muzeja, ustanovljenega 29. novembra 1952. Oddelki muzeja se ukvarjajo z zbiranjem, hrambo, dokumentiranjem, raziskovanjem, strokovno obdelavo in predstavljanjem raznovrstnega gradiva, ki je pomembno za zgodovino slovenskega gledališča in uprizoritvenih umetnosti v širšem smislu.

Povezava: Vse novice v rubriki Dejavnosti gledališkega inštituta


Slovenski gledališki inštitut
Mestni trg  17, 1000 Ljubljana
Elektronski naslov: slogi@slogi.si
Tel: 01 241 58 00 / Faks: 01 241 58 16