STA, 15. 2. 2023

Pod kontrolo Luke Piletiča premierno v Španskih borcih

V Mali dvorani Španskih borcev bo nocoj premiera gledališke predstave z naslovom Pod kontrolo avtorja in izvajalca Luke Piletiča. Kot praktična dramaturga se pod predstavo podpisujeta Uroš Kaurin in Anja Bezlova Završnik. Ponovitev predstave bo v četrtek.
:
:
Foto: Marcandrea
Foto: Marcandrea
Foto: Marcandrea
Foto: Marcandrea
Foto: Marcandrea
Foto: Marcandrea
Foto: Marcandrea

"Dvorana je pripravljena. Stoli so poravnani, rekviziti in kostumi so na svojih mestih, luči so postavljene. Vse je nared. Zbralo se je idealno občinstvo: takšno, ki se smeje ob pravih trenutkih, ki ne podlega manipulacijam in sodeluje, ko je treba sodelovati. In nikoli ne kašlja. Ampak tudi najboljši konj ti ne pomaga, če ga ne znaš jahati. In Luka ne zna jahati. Ali plesati. Ali igrati ... ping pong. Nič hudega, ni važno jahati. Važno je sodelovati. Vse je pod kontrolo," so zapisali o vsebini predstave.

Producentki predstave sta Špela Trošt iz Vie Negative in Lana Bauman iz Momenta.

Luka Piletič (1994) je mladi gledališki ustvarjalec, ki med drugim nastopa v predstavah Za crknt, Pot v Tadam in Kaj pa zdaj?.

Med letoma 2017 in 2019 se je šolal na francoski gledališki šoli Ecole Philippe Gaulier, kjer je poudarek na gledališki igri, klovnu, francoskemu vaudevillu in bufonu. Sodeluje z različnimi kolektivi slovenske alternativne gledališke scene, kot so Gledališče Ane Monro, KD Priden Možic, Društvo za sodobno klovnovsko umetnost, Društvo Impro, Cirkus na mesec, Zavod Bufeto, Društvo Globus Hystericus, KUD Transformator in drugimi. Hkrati na Pedagoški fakulteti v Ljubljani končuje študij socialne pedagogike, kjer trenutno piše magistrsko nalogo o delu bolnišničnih klovnov v hospicu.

Leta 2021 je prejel stanovsko ZIZ nagrado za predstavo in nagrado ZIZ za najbolj egotripovsko predstavo. Je tudi prejemnik nagrada za najboljšega novinca in improvizatorja Impro lige za leti 2019/2020.

Luka Piletič, Pod kontrolo, CK Španski borci

Povezani dogodki