STA, 16. 9. 2021

Po letu in pol je Broadway začel ponovno delovati

V newyorški gledališki četrti Broadway so po 18 mesecih premora zaradi pandemije koronavirusa ponovno na sporedu štiri glasbene predstave (Chicago, Hamilton, Levji kralj in Wicked). Ponovno je odprt tudi velik kiosk na Times Squaru, kjer prodajajo cenejše vstopnice za ogled broadwayskih uprizoritev.

Foto: Pixabay

Na Broadwayu je sicer že junija nastopil Bruce Springsteen, 22. avgusta pa so prvič uprizorili novo predstavo Pass Over, skupaj z dvema glasbenima predstavama Hadestown in Waitress. Kljub temu je nekdanji guverner države New York Andrew Cuomo že maja določil, da bo 14. september datum ponovnega odprtja gledališč na Broadwayu. Za navedenimi uvodnimi predstavami bodo kmalu na sporedu tudi druge.

V gledališča so lahko v torek vstopili le cepljeni obiskovalci in obiskovalci, ki so morali vseeno nositi tudi maske. "Ko pomisliš na mesto New York, gre za prestolnico umetnosti in kulture. Ljudje imajo radi Broadway. Ko Broadway obratuje, to pove veliko o mestu in nocoj se Broadway vrača. Čutimo kako se življenje vrača v New York," je ob priložnosti izjavil župan Bill de Blasio.

Broadway