STA, 24. 9. 2020

Plesna predstava O praznih prostorih raziskuje telo kot prostor bivanja

V Plesnem teatru Ljubljana (PTL) bodo ob 20. uri premierno uprizorili plesno predstavo mlade avtorice Ane Cvelfar O praznih prostorih, ki je nastala v produkciji zavoda Flota. Razstava je težnja k negaciji označevanja in osmišljanja dejanj po principu dobro-slabo in poskus zmanjševanja dražljajev iz okolja ter iskanje udobja v primanjkljaju le-teh.
:
:

Foto: Pixabay

"O praznih prostorih je raziskovanje telesa kot prostora, v katerem bivamo. O praznih prostorih definira svoj prostor v praznini, obdani z občinstvom, kjer vsakič znova začne svoj proces iskanja," piše v sporočilu za medije zavoda Flota.

Ana Cvelfar je sodobnoplesna ustvarjalka in plesalka. Plesno pot je začela v Plesnem forumu Celje, s katerim še vedno sodeluje. Deluje samostojno ter kot članica društva Studio za svobodni ples in projektne skupine Ursus Dancers. Trenutno zaključuje dodiplomski študij anglistike na Filozofski fakulteti v Ljubljani.

Glasba, ki spremlja predstavo, je delo Erika Satieja, za dramaturgijo je zaslužna Zala Mojca Jerman Kuželički.

Predstava je nastala v produkciji zavoda Flota Ljubljana in Flota Murska Sobota ter v koprodukciji s PTL in Plesnim forumom Celje ob podpori ministrstva za kulturo.

Ponovitev predstave v PTL bo v petek ob 20. uri.

PTL, Ana Cvelfar, Flota, O praznih prostorih