SMG, 4. 5. 2009

OTVORITEV FESTIVALA PRELET: ŽIVALI IZ BRAZILIJE

3. festival Slovenskega mladinskega gledališča
:
:

Družinsko gledališče za mlade in stare

V soboto, 9. maja, bomo v Slovenskem mladinskem gledališču (Vilharjeva 11, 1000 Ljubljana) ob 19. uri otvorili 3. mednarodni gledališki festival Prelet.

Nastopila bo brazilska gledališka skupina Pia Fraus s predstavo Živali iz Brazilije. Gre za 50-minutno predstavo, za družinsko gledališče, primerno za gledalce vseh starosti, ki uporablja različne tipe lutk, izdelane iz izvornih brazilskih materialov, vse skupaj pa spremljajo različne zvrsti brazilske glasbe. Po predstavi bomo nadaljevali z druženjem v latinsko-ameriških ritmih (DJ Marko Jenšterle) pred poslopjem Slovenskega mladinskega gledališča, v primeru slabega vremena pa v Klubu SMG. Gostovanje skupine Pia Fraus je omogočilo Veleposlaništvo Federativne republike Brazilije v Sloveniji.

Skupina Pia Fraus, ki si je v zadnjih enaindvajsetih letih ustvarila sloves doma in na gostovanjih po svetu, nas v petnajstih prizorih popelje na čarobno potovanje skozi barviti svet brazilske favne. Igralci uporabljajo več kot petdeset različnih lutk, od drobnih do velikanskih, oblikovanih iz značilnih brazilskih materialov in poslikanih v duhu tamkajšnjega izročila. Lutke, igralci oziroma plesalci, glasba (forró, frevo, samba, bossa nova, maracatu) ustvarjajo divjo gledališko džunglo.

Skupina Pia Fraus, ki bo v Sloveniji nastopila prvič, je s predstavo navdušila že kar lep del sveta, in to gledalce vseh generacij, saj gre za pravo družinsko gledališče, primerno za starše in otroke vseh starosti, zaradi unikatnosti pa tudi za poznavalce gledališča.