SLOGI, Mladika, 19. 11. 2018

Oder med sanjo in stisko

V torek, 27. novembra, vabljeni na predstavitev knjige Oder med sanjo in stisko avtorja Miroslava Košute
:
:

Foto: Arhiv SLOGI

Pesnik in pisatelj Miroslav Košuta je bil v preteklosti dolga leta tesno povezan s Slovenskim stalnim gledališčem v Trstu. Tri sezone je bil dramaturg in član umetniškega vodstva, pozneje pa kar enaindvajset let ravnatelj in umetniški vodja Slovenskega stalnega gledališča. Že v svoji z naslovom Orošeno okno je napovedal novo knjigo z zapisi, povezani z gledališčem.

Letos je pri tržaški založbi Mladika izšlo delo z naslovom Oder med sanjo in stisko, v katerem so zbrana pisma, intervjuji, članki, ocene in mnenja. Zapisi in spomini so nastali med letoma 1963 in 2018. Avtor v knjigi opozarja na viharnost zakulisnega dogajanja v SSG-ju in na trdoživost ustanove, ki je globoko zakoreninjena med ljudmi in razraščena z gledališko ustvarjalnostjo v matici. S tem delom se avtor želi tudi oddolžiti velikim umetnikom in nevidnim sodelavcem, ki so oblikovali podobo slovenskega gledališča v Trstu in jo zasidrali v zgodovini.

Avtor Miroslav Košuta bo knjigo predstavil 27. novembra ob 17. uri v dvorani Slovenskega gledališkega inštituta (1. nadstropje, Mestni trg 17). Na predstavitvi bodo sodelovali tudi Meta HočevarAleš Berger in Marij Čuk.

Mladika, SLOGI

Slovenski gledališki inštitut je bil ustanovljen 28. februarja 2014 in je pravni naslednik Slovenskega gledališkega muzeja, ustanovljenega 29. novembra 1952. Oddelki muzeja se ukvarjajo z zbiranjem, hrambo, dokumentiranjem, raziskovanjem, strokovno obdelavo in predstavljanjem raznovrstnega gradiva, ki je pomembno za zgodovino slovenskega gledališča in uprizoritvenih umetnosti v širšem smislu.

Povezava: Vse novice v rubriki Dejavnosti gledališkega inštituta


Slovenski gledališki inštitut
Mestni trg  17, 1000 Ljubljana
Elektronski naslov: slogi@slogi.si
Tel: 01 241 58 00 / Faks: 01 241 58 16

Povezani dogodki